Campanie de promovare a voucherelor de vacanţă
Articol de Radiojurnal, 22 Iunie 2020, 13:15
Firmele care acordă salariaţilor vouchere de vacanţă pot avea numeroase beneficii. O campanie în care sunt explicate pe larg a fost lansată de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi de Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete.
Voucherele de vacanţă, acordate angajaţilor din sectorul public, dar şi celor care lucrează în privat, au avut un impact pozitiv din punct de vedere economic şi social, în condiţiile în care, anual, peste 1 milion de români au ales să meargă în concediu în ţară, folosind această metodă de plată.
Angajatorii care dau tichete de vacanţă îşi pot deduce anual 100% din valoare, în limita a 13.380 de lei pentru fiecare angajat şi beneficiază şi de scutirea de la plata contribuţiei asiguratorii pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al lucrătorului. Voucherele de vacanţă sunt, de asemenea, scutite de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat.
Campania de informare, numită "Relansarea turismului românesc post-COVID-19", arată că toţi angajaţii care lucrează în baza unui contract individual de muncă pot primi vouchere de vacanţă în valoare de cel mult 13.380 de lei, adică 6 salarii minim brute garantate. Aceste tichete, care pot reprezenta şi o recompensă pentru munca depusă, pot fi folosite pentru achitarea cazării în unităţile turistice din ţară, dar şi pentru alte servicii, precum masă, transport sau tratament balnear.
Anul acesta, voucherele vor fi acordate doar pe suport electronic. Utilizatorii de tichete au la dispoziţie aplicaţii mobile gratuite, în timp ce companiile pot folosi platformele online de comandă. Reamintim că în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, valabilitatea voucherelor de vacanţă emise anul trecut în intervalul martie - decembrie a fost prelungită până la 31 mai 2021.
(PH)