Biroul permanent al Senatului a aprobat reorganizarea instituţiei şi noua organigramă
Biroul permanent al Senatului a aprobat reorganizarea instituţiei şi noua organigramă, în timp ce câteva zeci de angajaţi au protestat degeaba pe holuri.
Articol de Radio România Actualităţi, 04 Februarie 2025, 07:45
La Senat, proiectul lui Ilie Bolojan de reducere a schemei de personal cu aproape 180 de posturi a mers mai departe. Biroul permanent al Senatului a aprobat reorganizarea instituţiei şi noua organigramă, în timp ce câteva zeci de angajaţi au protestat degeaba pe holuri.
Relatează Alina Stănuţă: ”Proiectul de hotărâre privind structura serviciilor Senatului redimensionează aparatul instituţiei prin reducerea personalului de pe lângă cabinetele demnitarilor şi grupurilor parlamentare. Documentul dimensionează în mod corect şi aparatul tehnic, spunea iniţiatorul acestui demers, liderul liberal Ilie Bolojan, preşedintele Senatului. El dădea asigurări că viitoarele concursuri vor fi organizate corect.
Ilie Bolojan: ”Va urma ca Biroul permanent să aibă două materiale: statul de funcţii pe care îl vor întocmi direcţiile, în aşa fel încât ei să stabilească exact unde şi cum se face reducerea în anvelopa care le-a fost alocată şi, de asemenea, metodologia de concurs, în aşa fel încât concursurile să se desfăşoare în mod corect, iar oamenii profesionişti să rămână în aşa fel încât activitatea Senatului să nu aibă cu nimic de suferit.”
Senatorii din opoziţie au arătat că, deşi susţin ideea eficientizării activităţii Senatului, dialogul social nu este opţional şi au solicitat să fie consultaţi în luarea acestor decizii. În consecinţă, au votat împotrivă. În faţa Biroului permanent au protestat câteva zeci de angajaţi care au pledat pentru dialog.
Cristina Târteaţă: ”Sperăm într-o dreptate, nu într-o nedreptate care ni se întâmplă astăzi. Sperăm într-o analiză corectă, nu într-o analiză simplistă pentru o reorganizare. Evident că voi merge în instanţă, eu, alături de colegii mei şi individual.”
Memorandumul propus de Ilie Bolojan prevede reducerea unui număr de aproximativ 180 de posturi şi ar rezulta astfel un aparat de lucru redus la Senat cu 5%.”/editor Florin Lepadatu/