Autorităţile sanitar-veterinare încep verificările în apropierea Paștilor
Persoanele care vând carne, ouă, brânză sau prepară diverse mâncăruri sau prăjituri vor fi verificate printr-o metodă folosită de autorităţi „metoda clientului misteriios"
Articol de Gabriel Sava, 27 Martie 2022, 16:41
Autorităţile sanitar-veterinare încep verificările la magazine şi la depozitele unde se comercializează în special produse alimentare, având în vedere că se apropie sărbătorile pascale.
Cum se vor desfăşura aceste controale în judeţul Vrancea aflăm de la corespondentul RRA Gabriel Sava
.
Reporter: Comercializarea cărnii, în special a celei de miel, va fi în atenţia echipelor mixte de control, formată din inspectori sanitari-veterinari, comisari de la protecţia consumatorului, dar şi poliţişti. Verificările au loc în contextul în care în perioada următoare carnea şi produsele procesate din carne, ouăle, laptele, cozonacii şi produsele alimentare specific pascale vor fi la mare căutare.
Doctor Mihai Cristinel, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea: Sacrificarea mieilor se efectuează doar în abatoare autorizate sanitar-veterinar, carnea rezultată se comercializează doar în spaţii înregistrate autorizate sanitar-veterinar.
Reporter: Si persoanele care vând carne, ouă, brânză sau prepară diverse mâncăruri sau prăjituri vor fi verificate printr-o metodă folosită şi în trecut de autorităţi „metoda clientului misterios”.
Mihai Cristinel: Noi avem un program în desfăşurare. Contactăm astfel de vânzători. Am avut cazuri care gătesc, prepară produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, ce nu sunt supuse controlului oficial automat. Comercializau produse de cofetărie, panificaţie şi au fost sancţionate corespunzător.
Reporter: Autorităţile spun că au în vedere prioritar sănătatea populaţiei şi siguranţa sanitar-veterinară.