Autorităţile iau în calcul deschiderea restaurantelor

Articol de Radiojurnal, 06 August 2020, 13:22
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat că dacă ritmul de creştere a infectărilor cu noul coronavirus se va menţine cel puţin constant, autorităţile iau în calcul şi deschiderea restaurantelor în interior.
El a precizat, în cadrul unei conferinţe a industriei ospitalităţii, că specialiştii analizează evoluţia situaţiei pentru a putea face recomandări în acest sens, dar că trebuie respectate măsurile de protecţie sanitară luate de autorităţi.
"Nu ne aflăm într-o creştrere explozivă de tip exponenţial. Ne aflăm într-o creştere moderată de tip logaritmic, care sper să se înscrie pe o creştere liniară. Dacă industria hotelieră este responsabilă de această situaţie? Mi-e greu să dau acest răspuns. Nu cred că este o idee corectă să învinovăţim un întreg domeniu, o industie pentru o situaţie epidemică, pentru o criză medicală. De asemenea, îmi exprim speranţa că, din punct de vedere medical şi din punct de vedere epidemic, lucrurile vor intra într-o zonă cel puţin constantă", a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan.