Aspiranţii la o carieră în Poliţie susţin examenul decisiv
7000 de aspiranţi la o carieră în Poliţie sunt în plin examen decisiv - în cinci centre din ţară, la Bucureşti, Cluj Napoca, Slatina, Câmpina şi Iaşi.
Articol de Radiojurnal, 14 Mai 2016, 13:49
7000 de aspiranţi la o carieră în Poliţie sunt în plin examen decisiv - în cinci centre din ţară, la Bucureşti, Cluj Napoca, Slatina, Câmpina şi Iaşi - pentru a ocupa cele circa 1.900 de posturi de agent de ordine publică disponibile la nivel naţional.
Ei au trecut de mai multe probe până acum, iar azi trebuie să ia cel puţin nota 7 la testul-grilă, pentru a avea şansa ocupe unul din posturi.
Reporterul RRA Daniela Mănuţă aşteaptă rezultatele la Academia de Poliţie din Capitală, de unde relatează:
Concursul ar urma să se încheie în aproximativ o oră. Testele sunt întrebări din legislaţia actuală şi vor fi corectate pe loc.
Cei nemulţumiţi de rezultat îl pot contesta în 24 de ore.
Competiţia la care s-au înscris iniţial aproximativ 26.000 de persoane a fost dificilă, mi-au spus cei care aşteptau să iasă candidaţii din examen.
-: S-a pregătit şi am emoţii, pentru că a luat cu 10 probele sportive şi cu atât mai mult, şansele sunt mari ca să ocupe un post. La psihologic ea spune că greu, că un asemenea examen nu a mai dat până acum, dar a fost admisă, asta înseamnă că profilul psihologic corespunde.
-: De pregătit s-a pregătit, nu e destul de mic ca să mai avem emoţii, toate sunt cu grad de dificultate, nu sunt atât de uşoare pe cum par. Dacă eşti pregătit, intri, dacă nu eşti pregătit, laşi locul la ceilalţi.
Ministerul de Interne promitea încă de la primul anunţ de concurs o testare riguroasă a candidaţilor, pentru a-i alege pe cei mai buni dintre ei.
Şi proba scrisă de astăzi se desfăşoară în condiţii stricte, care să asigure păstrarea secretului privind subiectele până la momentul la care concurenţii le-au primit, precum şi corectitudinea desfăşurării examenului.
Concurenţa este foarte mare pentru unele posturi de poliţie din ţară. Cele mai disputate sunt posturile din câteva comune gorjene, chiar şi 25 de candidaţi pe un loc.
Daniela Mănuţă mai notează că cei care vor fi declaraţi admişi după concursul de azi se vor pregăti timp de şase luni alături de angajaţi cu experienţă, apoi vor susţine încă un examen de definitivare pentru a deveni cu adevărat poliţişti.