Arterele principale din Bucuresti au rămas fără contracte de întreținere
De marile bulevarde ale capitalei se mai ocupă nouă angajați ai Administrației Străzilor.
Articol de Alex Lancuzov, 12 Ianuarie 2016, 09:02
Întreținerea celor 500 de artere principale din București se realizează în această iarnă cu o echipă de doar nouă drumari angajați la Administrația Străzilor, după ce contractul cu firme specializate a expirat în octombrie 2015.
În ultimii patru ani, gropile din Capitală au înghițit aproximativ 173 de milioane de euro, bani care au fost folosiți și pentru înlocuirea bordurilor sau modernizarea trotuarelor.
Administrația Străzilor precizează pentru RRA că a început în martie 2015 licitația pentru șase acorduri - cadru de întreținere pe patru ani, dar procedura încă este în derulare.
Acordul cadru pentru intretinerea si reparatiile arterelor principale se refera la activitatile de mentenanta, plombari si reasfaltari si suma maxima pe care Administratia Strazilor o poate plati operatorilor privati pentru aceste lucrari in carosabil.
Vor fi practic șase pachete de întreținere, fiecare cu o valoare maximă de aproape 10 milioane de euro.
În Capitală, după primul episod de iarnă, au apărut fisuri și gropi în carosabil la gurile de canalizare, lângă și între liniile de tramvai sau în zonele unde regiile de utilități au avut intervenții în subteran. Asfaltul se macină și după intervenția cu materiale antiderpante (sare și nisip) sau din cauza fenomenului de îngheț-dezgheț, apa pătrunzând în fisuri și dilatându-se la îngheț.
Gropi uriașe în carosabil sunt în sectorul 2 pe șoseaua Pantelimon (în zona intersecției cu Fântânica, vezi foto) sau la Morarilor, pe bulevardul Basarabia.
Și în sectorul 6 pe bulevardul Iuliu Maniu au apărut gropi la intersecția cu bulev. Vasile Milea.
Pentru șoferii fără asigurare CASCO care își avariază mașinile pe străzile din București singura soluție pentru despăgubire este acționarea în instanță a administratorului drumului.
Dispeceratul de Urgență de la Administrația Străzilor București unde șoferii pot reclama starea carosabilului este 0800 800 882.
Primăriile de sector au în prezent acorduri pentru întreținerea străzilor secundare.