Arcul de Triumf, restaurat cu fonduri europene
După finalizarea lucrărilor la Arcul de Triumf, municipalitatea intenţionează să-l introducă în circuitul turistic cultural.
21 Martie 2014, 20:58
Lucrările la Arcul de Triumf sunt realizate în proporţie de 10 la sută şi vor fi finalizate în martie 2015, a declarat astăzi Bogdan Hreapcă, directorul de investiţii din Primăria Capitalei.
Lucrările vizează consolidarea şi restaurarea monumentului care este inclus în lista patrimoniului local.
După finalizarea lucrărilor la Arcul de Triumf, municipalitatea intenţionează să-l introducă în circuitul turistic cultural unde se aşteaptă ca în primul an de la finalizare să atragă peste 25 de mii de vizitatori.
Proiectul este în valoare totală de 30 milioane de lei şi realizat din fonduri europene neramursabile.
Reprezentanţii municipalităţii au mai declarat că din cauza lucrărilor de reabilitare în acest an de 1 Decembrie, nu se va mai defila pe sub Arcul de Triumf.
Restaurarea şi consolidarea Casei Cesianu
Un alt proiect pe care Primăria Capitalei îl derulează prin fonduri europene este restaurarea şi consolidarea Casei Cesianu.
Lucrările în valoare totală de 8,5 milioane de lei, au început în luna noiembrie a anului trecut şi se vor finaliza în luna iulie a acestui an.
În prezent, Casa Cesianu depozitează peste 10 colecţii aflate în patrimoniul Muzeului Municipiului Bucureşti cum ar fi colecţia ştiinţă-tehnică, artă decoarativă din metal, colecţia de artă religioasă şi obiecte de cult, colecţia de sticlă, porţelan sau colecţia de arme.
După reabilitarea imobilului o parte din acestea vor fi expuse permanent şi se estimează că vor atrage peste 4000 de turişti în primul an de la deschiderea muzeului.
Bogdan Hreapcă, şeful direcţiei de investiţii a mai declarat că Primăria Capitalei vrea să acceseze fonduri de peste 4 miliarde de euro pentru exerciţiul bugetar european 2014-2020.
Proiectele vizează îmbunătăţirea infrastructurii, dezvoltarea de reţele, îmbunătăţirea traficului, proiecte sociale cum ar fi construirea de case de bătrâni şi spitale precum şi locuinţe sociale pentru categoriile defavorizate.
Un alt proiect important este refacerea celor 3 poduri de peste râul Dâmboviţa care au fost dărâmate în anii ’80 prin care municipalitatea intenţionează să refacă legătura dintre centrul vechi şi centrol nou al oraşului.