Aproximativ 7.000 de elevi din România au început azi anul şcolar online
Ei reprezintă doar 0,3% din totalul şcolarilor. Majoritatea, adică circa 3 milioane, vor fi prezenţi fizic în clase.
Articol de Radiojurnal, 13 Septembrie 2021, 14:26
Aproximativ 7.000 de elevi din România încep anul şcolar online, din cauza numărului mare de îmbolnăviri înregistrate în localităţile lor sau pentru că nu le-au fost reparate şcolile. Ei reprezintă însă doar 0,3% din totalul şcolarilor. Majoritatea, adică circa 3 milioane, vor fi prezenţi fizic în clase.
Este cel de-al doilea an în care şcoala începe în condiţii de pandemie, în ţara noastră fiind în plină ascensiune cel de-al patrulea val al acesteia. Invitat la Radio România Actualităţi, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că, faţă de anul trecut, unităţile de învăţământ sunt în general mult mai bine pregătite.
"În ultimele săptămâni, echipe mixte - Prefectură, Inspectorat Şcolar Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică - au făcut vizite în teren, în toată ţara, pentru a vedea stadiul pregătirii. În cele 53 de şcoli care aveau deficienţe cu privire la aprovizonarea cu substanţe de dezinfecţie şi igienă, s-au remediat în toate situaţiile, de asemenea, există măşti în toate şcolile, pentru cel puţin 3 săptămâni, o lună. La nivel naţional există 30 de milioane de măşti de protecţie la dispoziţia şcolilor", a declarat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul Educației a precizat că profesorii care nu s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum nu vor avea un regim de testare diferit de ceilalţi:
"Testarea se va face în toate situaţiile în care există simptome specifice, precum şi în toate situaţiile în care sunt contacţi direcţi ai unor cazuri confirmate, fie că vorbim de elevi, fie că vorbim de profesori. Nu există diferenţieri între cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, nu există bază legală pentru a face aceste diferenţieri, dar mizăm pe înţelegerea colegilor cadre didactice, care s-au vaccinat într-o proporţie de 61%, este mai mult decât dublul mediei naţionale, ceea ce arată că profesiorii sunt într-adevăr un exemplu pentru elevi, şi din această perspectivă", a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.