Apa minerală de la Stânceni a fost premiată cu aur la Bruxelles
Aceasta a fost apreciată atât ca apă de consum, cât și ca apă cu proprietăți medicinale.
Articol de Radio România Târgu Mureş, 30 Iulie 2019, 17:10
120 de producători de ape minerale din întreaga lume au participat în urmă cu câteva săptămâni la competiția World Selection 2019, organizată de Monde Selection Belgia.
Cea mai bine clasată a fost apa minerală naturală carbogazificată Stânceni, care a primit distincția Gold Award în cadrul renumitei competiții internaționale. Aceasta a fost apreciată atât ca apă de consum, cât și ca apă cu proprietăți medicinale, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, primarul comunei Stânceni, Dinu Ciobotă:
"E o medalie de aur luată la Bruxelles la un concurs al apelor minerale privind calitatea apei în ceea ce privește mineralizarea, ceea ce reprezintă o apă atât pentru masă cât și o apă medicinală, E una dintre cele mai bogate ape în magneziu și sodiu, și cea mai mică cantitate de calciu. Deci, a fost cea mai bună dintre cele bun", spune primarul Dinu Ciobotă.
Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni izvorăște din inima munților Călimani, în zona protejată a Parcul Național Călimani, departe de orice sursă de poluare iar munții de natură vulcanică contribuie la calitatea apei.
Cantitatea zilnică de 80.000 de pet-uri nu este, însă, suficientă, spune primarul comunei Stânceni, Dinu Ciobotă:
"Dacă mergeți să vă uitați în magazine, nu mai este apă de Stânceni. Acum se lucrează la creșterea capacității și o să mai fie o linie de producție. O să fie inclusiv apă de o jumătate de kg și o linie de 2 kg. În viitor, am înțeles că va fi și apă minerală plată", a adăugat Dinu Ciobotă.
Localitatea Stânceni a fost declarată, în urmă cu câțiva ani, cea mai bogată localitate din județ și din țară, având cel mai mare venit pe cap de locuitori.
Explicația vine din faptul că în ultimii 10 ani comuna a atras peste 8,5 milioane de euro pentru investiții, dintre care aproape jumătate sunt fonduri europene.
Alte proiecte sunt în derulare în domeniul socio-medical și integrarea persoanelor marginalizate și pentru mentenanța investițiilor efectuate în trecut.