ANSVSA a intensificat în ultima perioadă controalele specifice sărbătorilor
Autorităţile sanitare ne îndeamnă să fim atenţi la ce produse cumpărăm pentru masa de Paşte, deoarece, din neatenţie, putem pune în coş alimente care nu sunt conforme şi proaspete.
Articol de Radio România Actualităţi, 26 Aprilie 2024, 17:13
Magazinele şi pieţele încep să se transforme în adevărate furnicare, iar autorităţile sanitare ne îndeamnă să fim atenţi la ce produse cumpărăm pentru masa de Paşte, deoarece, din neatenţie, putem pune în coş alimente care nu sunt conforme şi proaspete. ANSVSA a intensificat în ultima perioadă controalele specifice sărbătorilor, mai ales în pieţe, abatoare şi spaţiile de depozitare a alimentelor, precum şi în magazine.
Vasile Pop, director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Maramureş, vine cu câteva sfaturi pentru locuitorii judeţului şi nu numai: ”Direcţia Veterinară şi inspectorii sanitar-veterinari vor asigura la nivelul unităţilor de abatorizare toate condiţiile în aşa fel încât toată carnea de miel şi ied şi din celelalte specii să fie verificată. Şi pe această cale îndrumăm cumpărătorii să cumpere în primul şi în primul rând de la aceste unităţi autorizate sanitar-veterinar; şi când spun "aceste unităţi" nu înseamnă că nu există şi o altă posibilitate.
În plus, anul acesta, după pandemie, este primul an în care se va organiza acel punct de sacrificare temporar la Baia Mare, unde toţi cetăţenii vor avea posibilitatea să cumpere carne de miel şi ied din acest punct de sacrificare temporar, care este organizat la iniţiativa unei asociaţii de creştere a ovinelor împreună cu Primăria Baia Mare.”/editor Florin Lepadatu/