Anchetă privind defrişările ilegale, în judeţul Gorj
Ministrul mediului, Attila Korodi, a dispus începerea unei anchete în judeţul Gorj entru a vedea dacă inundaţiile au fost provocate de exploatări forestiere ilegale sau nu.
Articol de Radiojurnal, 01 August 2014, 07:41
La cererea ministrul mediului, Attila Korodi, va începe o anchetă în judeţul Gorj, grav afectat de ape, pentru a vedea dacă inundaţiile din ultimele zile au fost provocate de exploatări forestiere ilegale sau nu.
Controalele vor începe la Novaci şi vor viza modul în care au fost acordate autorizaţiile de exploatare forestieră în această zonă.
Locanicii din zonele afectate de inundaţii din judeţul Vâlcea spun că specialiştii de la Hidroelectrica au gestionat prost situaţia şi îi acuză că nu au deversat la timp barajul Brădişor.
"Barajele au fost pline în momentul când au venit inundaţiile, în condiţiile în care ei ştiau că vor veni inundaţiile" a afirmat viceprimarul oraşului Brezoi, Eugen Dulcea.
Tot dezastrul lăsat în urmă de Valea Lotrului este pus pe seama Hidroelectrica, apreciază viceprimarul oraşului Brezoi.
Aici, peste 70 de case au fost inundate, iar 40 de podeţe au fost distruse de viitură.
În consecinţă, multe gospodării au rămas izolate, majoritatea în localitatea Păscoaia.
Aici, acum, accesul se face pe cărări de munte.
"Guvernul a făcut front comun cu grupurile de interese oculte din silvicultură"
PNL îi cere Guvernului să-şi asume cauzele generate de viituri şi să prezinte harta defrişărilor ilegale.
Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Alina Gorghiu, afirmă că executivul trebuie să ia măsuri pentru stoparea defrişărilor ilegale.
Social-democraţii au făcut front comun cu grupurile de interese oculte din silvicultură, mai spune reprezentanta PNL.
Nu este nicio coincidenţă că zonele în care au avut loc defrişări ilegale - în judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj - sunt şi cele mai afectate de inundaţii, se mai arată în comunicatul de presă al liberalilor.
Apel umanitar al Crucii Roşii
Crucea Roşie, în parteneriat cu Televiziunea Română, lansează un apel umanitar de urgenţă pentru a veni în sprijinul celor afectaţi de inundaţii.
Astfel, cei care doresc să facă donaţii o pot face online, pe site-ul Crucii Roşii, dar şi prin SMS, la numărul 8829, se arată într-un comunicat de presă.
Totodată, mai pot fi făcute donaţii directe în contul deschis la Banca Română de Dezvoltare - Agentia Piaţa Romană.
Persoanele care doresc să contribuie cu alimente greu perisabile pot face donaţii prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în reţelele marilor magazine.
Detalii pot fi găsite pe site-ul Crucii Roşii.
Mai multe informații despre inundațiile din ultimele zile găsiți pe portalul nostru special, realizat cu sprijinul corespondenților RRA din țară.