Alimentaţie sănătoasă, dar nu oricum
Numărul cazurilor de cancer de colon s-a triplat în ultimii 25 de ani.
Articol de Florin Lepădatu, 23 Iunie 2017, 07:21
Numărul cazurilor de cancer de colon s-a triplat în ultimii 25 de ani.
Specialiştii, reuniţi în aceste zile la Congresul Naţional de Gastroenterologie, încearcă să prevină maladia, iar singurul mijloc de o depista la timp este colonoscopia, care se poate face acum aproape în orice oraş mare din ţară.
Obiceiurile alimentare nesănătoase reprezintă una dintre cauzele care conduc la cancere de colon - afirmă doctorul Mircea Diculescu de la Institutul Clinic Fundeni, însă nici curele alimentare foarte stricte nu sunt indicate.
Mircea Diculescu: "Nu sunt adeptul unor regimuri alimentare restrictive.
Regimuri foarte restrictiv pot să ducă la carenţe nutriţionale sau vitaminice importante.
Eu recomand un regim echilibrat, să încercăm să nu mergem la fast food, să încercăm să mâncăm cel puţin un fel de mâncare caldă pe zi, să încercăm să încetăm ca popor să sărim micul dejun.
Să mâncă iaurt, să mâncăm alimente care să fie cât mai aproape de bio.
Deci cred că nu trebuie să fie îngrijoraţi cei care au mâncat odată, de două ori, un an, doi, trei la fast food, dar să facă pasul spre o mâncare sănătoasă."