Alexandru Vişinescu s-a prezentat la Parchetul General
Procurorii nu au reuşit să îi ia o declaraţie fostului comandat al penitenciarului Râmnicu Sărat din cauză că acesta avea "stare emoţională accentuată".
Articol de Florin Matei, 17 Septembrie 2013, 15:13
Ministerul justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege care stabileşte că foştii torţionari condamnaţi definitiv pentru fapte săvârşite în timpul regimului comunist până la 22 decembrie 1989 vor plăti despăgubiri reprezentând minimum un sfert din venitul lunar.
Parchetul General a precizat recent că 69 de persoane au fost trimise în judecată până acum pentru săvârşirea infracţiunii de genocid sau complicitate la genocid.
Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, s-a prezentat marţi pentru a fi audiat la Parchetul General în dosarul în care este acuzat de genocid.
Procurorii Parchetului General nu au reuşit să-i ia o declaraţie lui Alexandru Vişinescu, după ce acesta a invocat faptul că este într-o "stare emoţională accentuată".
La ieşirea din sediul Parchetului, un nepot al lui Alexandru Vişinescu a declarat că acesta a suferit un atac cerebral anul trecut în luna decembrie, astfel încât are dificultăţi de vorbire.
Alexandru Vişinescu a fost pus sub acuzare la începutul acestei luni pentru că, în perioada 1956-1963, fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat ar fi supus deţinuţii politici la condiţii de încarcerare extrem de dificile, care să ducă la distrugerea fizică a acestora.
Alexandru Vişinescu este unul dintre cei 35 de torţionari identificaţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.
Pe de altă parte, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a anunţat că organizează miercuri, ora 11.00, o conferinţă de presă în cadrul căreia va face public numele celei de-a doua dintre cele 35 de persoane investigate în prezent pentru comiterea de crime politice in timpul regimului comunist.