Adolescenţii şi copiii, „cei mai afectaţi de sărăcie”
Institutul Național de Statistică a dat publicității un raport privind rata sărăciei relative în anul 2020, care în România a depășit 23% din populație.
02 Decembrie 2021, 13:16
Institutul Național de Statistică a dat publicității un raport privind rata sărăciei relative în anul 2020, care în România a depășit 23% din populație. Datele nu sunt diferite nici în județul Mureș, iar cei mai afectați de sărăcie sunt adolescenţii și copiii, după cum susţine președintele Organizației judeţene "Salvați Copiii", Meda Neagoe.
Meda Neagoe: Criza sanitară a dus şi la o criză socială. Copiii români sunt cei care au plătit unul din cele mai mari preţuri sociale, pentru că accesul lor la educaţie a fost destul de precar, inegal, există extraordinar de multe zone defavorizate. Calitatea hranei a fost afectată din cauza reducerii veniturilor părinţilor şi accesul la servicii medicale, mai ales în cazul copiilor cu boli cronice. Este pentru prima dată când riscul de sărăcie şi de excluziune socială pentru ei creşte. Statistic, a crescut cu 0,5 puncte procentuale, deci 1.582.000 de copii, respectiv 36,3% se află în risc sever de sărăcie.
Potrivit Radio România Târgu Mureş, trei din zece copii români se află într-o situaţie materială gravă.