50% din grâul obţinut în Sălaj e exportat în Italia
Peste 50 la sută din producţia de grâu obţinută în acest an în Sălaj a fost cumpărată de procesatori italieni atraşi de calitatea superioară şi preţul bun de vânzare.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 07 August 2014, 09:57
Peste 50 la sută din producţia de grâu obţinută în acest an în Sălaj a fost contractată la export în Italia.
Grâul a fost cumpărat de procesatori italieni, atraşi fiind de calitatea superioară şi preţul bun de vânzare negociat cu producătorii sălăjeni.
Contractul este considerat unul atractiv în condiţiile în care a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani, timp în care din Sălaj va pleca o importantă cantitate de grâu care urmează să fie negociată între cele două părţi.
Potrivit producătorilor sălăjeni, preţul obţinut este unul care le aduce profit, fiind mult mai bun decât cel primit de pe piaţa naţională.
Contractul este considerat extrem de important şi în condiţiile în care în Sălaj nu există nici măcar o singură baza de recepţie unde să fie păstrată producţia obţinută la nivel local.
Procesatorii italieni sunt interesaţi în această perioadă şi de producţia de mere, fructe de calitate superioară şi mult mai ieftine decât cele obţinute în peninsulă.