277 de kilometri de autostrăzi, "până în anul 2013"
Ministerul transporturilor susţine că a scos la licitaţie aproximativ 277 de kilometri de autostrăzi, care vor fi finalizaţi până în anul 2013. România are la ora actuală puţin peste 300 de kilometri de autostradă.
Articol de Diana Domenico, 25 Iulie 2011, 19:26
Potrivit unui recensământ rutier prezentat de ministerul transporturilor, traficul pe drumurile din România a devenit o problemă serioasă, iar ţara noastră are nevoie de noi autostrăzi.
La numărul mare de maşini care circulă în prezent pe şoselele din România ar fi necesari aproximativ 1.000 de kilometri de autostradă, potrivit raportului.
Promisiunea autorităţilor este că vor veni cu soluţii până în 2015, când va fi făcut următorul recensământ de trafic.
Peste 600 de kilometri de drumuri naţionale înregistrează un trafic mediu zilnic de 16.000 de vehicule.
La acest număr de maşini construirea unei autostrăzi nu mai devine un lux, ci o necesitate.
În România însă, la ora actuală sunt puţin peste 300 de kilometri de autostradă şi alţi 300 aflaţi în diverse stadii de execuţie.
Importanţa investiţiilor în infrastructura rutieră este cu atât mai mare cu cât se estimează o creştere continuă a numărului de maşini care vor circula pe drumurile din ţară, potrivit ultimului recensământ rutier.
"Faţă de anul 2005, s-a înregistrat o creştere semnificativă de aproximativ 30% la vehiculele articulate de gen TIR.
"Autoturismele se situează cam în aceeaşi indicatori. Cele mai aglomerate drumuri sunt A1, DN1, DN 2, DN 7, DN 6, DN 5", a declarat secretarul de stat în ministerul transporturilor, Eusebiu Pistru.
În acest context, secretarul de stat în ministerul transporturilor susţine că ministerul a scos la licitaţie aproximativ 277 de kilometri de autostrăzi, care vor fi finalizaţi până în anul 2013, iar în 2015 se va face din nou recensământul.
"Până se va face următorul recensământ, probabil o să avem şi câteva sute de kilometri de autostradă", a spus Eusebiu Pistru.
Sectorul cuprins între Bucureşti şi Otopeni este cel mai aglomerat din punctul de vedere al traficului, întregistrându-se o medie zilnică anuală de 53-54 de mii de vehicule.
Recensământul de circulaţie rutieră are ca scop determinarea intensităţii circulaţiei rutiere şi stă la baza susţinerilor tehnice, ale lucrărilor majore promovate pe reţeaua de drumuri publice.
El se realizează o dată la cinci ani.