16 persoane au murit, în această iarnă, din cauza gripei
Numărul persoanelor care au murit de gripă a crescut în ultima perioadă, însă specialiştii dau asigurări că nu este vorba încă de o epidemie.
Articol de Florin Lepădatu, 09 Februarie 2018, 07:37
Numărul persoanelor care au murit de gripă a crescut în ultima perioadă, însă specialiştii dau asigurări că nu este vorba încă de o epidemie.
Între timp, tot mai multe spitale au început să limiteze accesul vizitatorilor.
Nicoleta Stoian vine cu mai multe informaţii: "16 persoane au murit, în această iarnă, din cauza gripei, majoritatea fiind copii şi vârstnici.
Toţi aveau şi alte boli şi erau nevaccinaţi antigripal.
La nivel naţional au fost confirmate, până acum, 300 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe în Bucureşti.
Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, spune că nu este vorba deocamdată despre o epidemie de gripă în România, ci doar despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal, care se poate prelungi până în aprilie.
Sorina Pintea: "În acest moment nu putem spune că în România avem o epidemie de gripă.
Avem doar o circulaţie mai intensă a virsului gripal şi se încadrează în limitele stabilite de către Oganizaţia Mondială a Sănătăţii.
Avem în acest moment 16 persoane decedate din cauza virsului gripal.
Anul trecut în această perioadă am avut 21 de persoane.
Sezonul de gripă la noi s-a deschis mai târziu, dar, ne-au confirmat specialiştii, nu avem o epidemie gripă.
Avem focare locale la Iaşi, la Bucureşti.
La cabinetele medicilor de familie în acest moment avem în stoc 135.884 de vaccinuri."
În aceste condiţii, multe spitale au început să introducă restricţii în ceea ce priveşte programul de vizitare a bolnavilor.
Ce măsuri au fost luate la Spitalului Judeţean din Galaţi aflăm de la directorul medical Aurelia Romilă: "La secţiile cu risc - oncologia, ATI, obstetrica patologică fiziologică şi neunatologia se interzice total accesul vizitatorilor.
În celelalte secţii, accesul vizitatorilor se face doar între orele 15:00 - 16:00.
Am invitat colegii care fac internări să facă o triere epidemiologică a pacienţilor care prezintă semnele unei infecţii respiratorii acute, vor fi amânaţi şi vor merge la medicii de familie sau vor fi dirijaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde vor fi trataţi corespunzător."