Strategia PNL și PSD privind comasarea alegerilor „va fi prezentată la ora 19.00”
Partidele guvernamentale din România spun că s-au consultat în această privință cu „şefii familiilor politice europene”.
Articol de Petruţa Obrejan, 21 Februarie 2024, 13:20
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 februarie, ora 13:00) - ''Radiojurnal''- Realizator: Cătălin Gomboş - Liderii PSD şi PNL au stabilit o strategie comună pentru alegerile din acest an, care urmează să fie validată, după amiază, de conducerile celor două partide, în şedinţe separate. Ulterior, în jurul orei 19.00, este aşteptată o declaraţie comună a celor doi lideri ai coaliţiei de guvernare.
Reporter: Petruţa Obrejan - Mai mult de 60% dintre români s-au pronunţat, potrivit unei analize sociologice de ultimă oră, în favoarea comasării alegerilor, spunea prim-vicepreşedintele social-democrat Mihai Tudose, precizând că acest studiu a fost discutat în această dimineaţă cu partenerii de coaliţie. În plus, a făcut şi o analiză a ceea ce se întâmplă în Europa, inclusiv din punct de vedere politic.
Mihai Tudose: Trebuie să avem în vedere construcţiile politice la nivel de Parlament European, de Comisie Europeană ş.a.m.d. Adică nu putem să fim defazaţi complet. Decizia celor două partide au fost ca astăzi, la ora 16:00, să avem /.../ de conducere simultan, să vedem ce spun colegii noştri despre strategia pe care noi am convenit să le-o propunem. Vom avea o coaliţie, imediat după aceste întâlniri, de la ora 16:00.
Reporter: Prim-vicepreşedintele liberal, Rareş Bogdan, spunea că după discuţiile în propriile foruri, preşedinţii celor două formaţiuni politice vor veni la ora 19:00 şi vor prezenta deciziile la care s-a ajuns.
Rareş Bogdan: Este absolut firesc să ne ascultăm glasul colegilor, e la ora 16:00, cei care se reunesc în birourile de conducere ale celor două partide. Ieri, la Bruxelles, am avut întâlniri pentru a explica, de asemenea, şefilor de familii politice, proiecte pentru România, ce înseamnă România în acest context. Am stat de vorbă cu Manfred Weber. Cu toţii am înţeles asta, că responsabilitatea Guvernului României este uriaşă, în contextul regional foarte complicat.