Premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Israel
România condamnă cu fermitate atacurile teroriste asupra statului Israel şi face apel la toate părţile implicate să contribuie la restabilirea securităţii şi la încheierea unui acord de încetare a focului.
Articol de Radio România Actualităţi, 06 Septembrie 2024, 08:21
România condamnă cu fermitate atacurile teroriste asupra statului Israel şi face apel la toate părţile implicate să contribuie la restabilirea securităţii şi la încheierea unui acord de încetare a focului - este mesajul transmis joi, la Ierusalim, de premierul Marcel Ciolacu la întrevederea cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu. Vizita efectuată de şeful executivului de la Bucureşti în Israel a prilejuit şi discuţii despre proiecte de cooperare economică.
Are detalii corespondentul RRA Petruţa Obrejan: ”România rămâne alături de Israel - i-a transmis premierul Marcel Ciolacu omologului său, Benjamin Netanyahu, şi a condamnat cu fermitate atacurile teroriste asupra ţării sale, precizând că toate părţile implicate trebuie să contribuie la restabilirea securităţii şi la încheierea unui acord de încetare a focului, acord care să permită eliberarea tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza. Şi, pentru ca acest lucru să se întâmple, România se va alătura eforturilor Statelor Unite şi ale partenerilor externi din regiune - a mai spus Marcel Ciolacu.
Mai mult, eforturile României se vor materializa prin transmiterea de ajutoare umanitare populaţiei civile din Fâşia Gaza, dar şi prin disponibilitatea de a prelua copiii din această regiune pentru tratament în spitalele româneşti. Pe lângă aspectele ce ţin de securitatea Orientului Mijlociu, cei doi premieri au discutat şi despre cooperarea bilaterală în plan economic, punându-se accent pe industria de apărare, turism şi exporturile României de produse agroalimentare. Se ştie că între cele două state există o colaborare economică dinamică, există proiecte concrete, există interese comune pentru sectoarele de vârf, precum tehnologia informaţiilor, comunicaţii, cercetare şi dezvoltare.”/editor Florin Lepadatu/