Niciun parlamentar PSD nu va vota moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ciolacu
Niciun parlamentar PSD nu va vota moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ciolacu, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Daniel Suciu.
![Niciun parlamentar PSD nu va vota moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ciolacu](https://www.romania-actualitati.ro/img.php?u=https%3A%2F%2Fwww.romania-actualitati.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F12%2F206016%2F1739369521fb37c735.jpg&w=960&h=540&c=1)
Articol de Radio România Actualităţi, 12 Februarie 2025, 16:08
Niciun parlamentar PSD nu va vota moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ciolacu, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Daniel Suciu. El spune că acest demers iniţiat de opoziţie ar periclita stabilitatea ţării.
Daniel Suciu: ”Niciun parlamentar PSD nu va vota o asemenea moţiune. Orice membru al unui partid care pune umărul la datul afară a unui guvern din care face /parte/ şi Partidul Social-Democrat nu mai are ce căuta în rândurile acestui partid, indiferent de numele lui. Dar eu am îndoieli vizavi de faptul că Victor Ponta, de exemplu, ar putea vota. Este foarte posibil, aşa cum s-a mai întâmplat, să fim prezenţi în sală, dar să nu votăm, pentru că este datoria şi misiunea celor din opoziţie să dovedească că în această sală de plen au o majoritate pentru a trece moţiunea de cenzură. Nu este datoria noastră să le asigurăm cvorumul, dar o vom face.”
Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, susţine că această formaţiune politică va decide dacă va vota sau nu o eventuală moţiune de cenzură în momentul în care documentul va fi depus la Parlament. El mai spune că este nevoie de o formulă pro-europeană de guvernare pentru a asigura stabilitatea politică, dar că aceasta ar trebui condusă de un premier responsabil.
Ionuţ Moşteanu: ”Nu există niciun fel de coaliţie pro-europeană de guvernare care să nu includă PNL şi PSD. Deci, asta este realitatea în momentul acesta. Aşa au votat românii anul trecut, în decembrie. În următorii patru ani, orice coaliţie pro-europeană de guvernare va fi ori în structura actuală - PSD, PNL, UDMR, cu sprijinul minorităţilor - , ori mai largă, mai solidă, şi cu USR acolo. Problema în momentul acesta este cu Ciolacu şi cred că Grindeanu, în mod particular Grindeanu şi Ciolacu nu au ce să mai caute într-un guvern de la care se aşteaptă o reformă reală a României.”
Marți, lidera USR, Elena Lasconi, spunea că sfatul său pentru parlamentarii formaţiunii este să nu voteze o eventuală moţiune de cenzură la adresa actualului executiv, pentru a nu se ajunge la instabilitate politică./editor Florin Lepadatu/