Moţiunea de cenzură privind salarizarea în 2011, respinsă
Moţiunea de cenzură a opoziţiei împotriva legii privind salarizarea în anul 2011 a fost respinsă.
Articol de Paul Poteraşi, 20 Decembrie 2010, 13:33
Moţiunea de cenzură a opoziţiei împotriva "Legii privind salarizarea în anul 2011-ultima 'ţeapă' trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc" a fost respinsă, nefiind întrunite numărul necesar de voturi pentru a trece.
În favoarea moţiunii s-au exprimat 190 parlamentari, două voturi a fost anulate, iar un vot a fost contra.
Pentru a trece moţiunea avea nevoie de 237 de voturi pentru.
Deputaţii şi senatorii din arcul guvernamental au fost prezenţi la dezbateri dar nu au votat.
Premierul Emil Boc a declarat după aflarea votului final asupra moţiunii că respingerea moţiunii de cenzură în cazul Legii salarizării reprezintă o veste bună pentru bugetari.
El a mai spus că aceştia vor beneficia astfel de o creştere salarială cu 15% şi nu vor primi "cadoul otrăvit" al opoziţiei, care în opinia sa a încercat să blocheze această măsură din raţiuni populiste.
"A câştigat raţiunea şi siguranţa pentru anul 2011 în detrimentul populismului.
"Vom putea avea o recuperare salarială certă, clară, previzibilă, cu acoperire în buget", a spus Boc.
La finalul şedinţei, preşedintele Senatului, Mircea Geaonă, a declarat că legea salarizăriii a fost adoptată, iar PSD a anunţat că va contesta legea la Curtea Constituţională.
Tot luni a fost citită în plen moţiunea de cenzură a opoziţiei depusă la asumarea răspunderii guvernului pe legea cadru a salarizării, document ce urmează să fie dezbătut joi în parlament.
PNL, prin vocea preşedintelui Crin Antonescu a anunţat că nu exclude varianta contestării la Curtea Constituţională a legii cadru privind salarizarea pe 2011.
Moţiuni de cenzură, a fost citită joi în plen de deputatul PNL Cristina Pocora.
Moţiunea de cenzură a opoziţiei împotriva "Legii privind salarizarea în anul 2011-ultima 'ţeapă' trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc" a fost iniţiată de 209 parlamentari PNL şi PSD în urma asumării de către guvern a răspunderii privind salarizarea în anul 2011.
Ei afirmau în document că legea deşi prevede că salariile vor creşte cu 15% în 2011, recuperează, de fapt, doar 1,4% din salariile pierdute în 2010 prin faptul că în anul viitor nu se mai acordă premii, prime de vacanţă, al 13-lea salariu, tichetele de masă, plata orelor suplimentare şi altele.