Dispute în plenurile celor două camere ale Parlamentului
Din partea Senatului al nouălea judecător al Curţii Constituţionale este Iulia Motoc, propusă de PD-L. Deputaţii PD-L doresc reluarea votului pentru alegerea judecătorului propus de Cameră la Curtea Constituţională.
Articol de Răzvan Stancu, 14 Iunie 2010, 19:33
Votul asupra propunerii senatului pentru alegerea unui judecător la Curtea Constituţională s-a încheiat, senatorii votând cu 71 de voturi pentru Iulia Motoc, propusă de PDL, în ciuda faptului că recomandarea comisiei juridice îl menţiona pe Teodor Meleşcanu propus de PNL.
Procesul verbal al votului secret nu a fost semnat dintre cei cinci membri ai comisiei de reprezentantul PSD, Nicolae Moga, acesta arâtând că PSD nu a vrut să se facă părtaş la un vot secret arătat liderilor de grup PDL, referindu-se la faptul că liderii grupului PDL ar fi urmărit modul în care votează reprezentanţii acestui partid pentru a se asigura că toate voturile merg în favoarea Iuliei Motoc.
Din cele trei locuri libere la curtea constituţională, două au fost ocupate, Petre Lăzăroiu fiind numit de preşedinţie, iar Iulia Motoc din partea senatului.
Ramâne de aflat cine va fi propus şi numit judecător de Camera Deputaţilor la Curtea Constituţională.
Şi în plenul Camerei Deputaţilor situaţia a fost uşor tensionată deoarece deputaţii PSD şi PNL au fost nemulţumiţi de faptul că şedinţa plenului Camerei a început cu o întârziere de două ore.
Motivul a fost faptul că s-au prelungit şedinţele grupurilor parlamentare ale PDL şi UDMR şi pentru că în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a avut loc o întâlnire între aceasta, reprezentanţi UDMR şi premierul Emil Boc.
Nu s-au cunoscut subiectele care au fost discutate, dar surse neoficiale au afirmat că a fost discutată şi alegerea unui judecător la Curtea Constituţională.