Cum trebuie să fie viitorul preşedinte al României?
Viitorul preşedinte trebuie să asigure independenţa justiţiei, progresul economiei şi să sprijine integrarea europeană a Republicii Moldova, conform profilului conturat la RRA.
Articol de Andrei Şerban, 22 August 2014, 07:48
Viitorul preşedinte al României trebuie să asigure independenţa justiţiei şi progresul economiei, iar în plan extern să sprijine integrarea europeană a Republicii Moldova.
Acesta este "profilul" care s-a conturat în emisiunea "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi, în care au fost invitaţi reprezentanţii de campanie ai câtorva dintre candidaţi.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gheorghiu, a subliniat maturitatea de care dă dovadă electoratul român pentru că acceptă un candidat care apaţine unei minorităţi naţionale.
Despre Klaus Iohannis, Alina Gheorghiu a susţinut că promovează un alt tip de politică.
"Klaus Iohannis este cel care propune societăţii româneşti pentru instituţia prezidenţială un nou model de politică, acela al respectului, al seriozităţii, al rezultatelor", este de părere Alina Gheorghiu.
Electoratul "trebuie sa schimbe regimul Traian Băsescu"
Dan Şova, purtător de cuvânt al candidatului PSD Victor Ponta a spus că electoratul trebuie sa schimbe regimul Traian Băsescu. an Şova:
"Avem de ales între continuarea acestui regim şi trecerea, în sfărşit, la un regim democratic, la un regim în care nu folosim diferite instituţii ale statului pentru interese personale", a spus Dan Şova.
Vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston consideră că Elena Udrea, candidatul partidului, va continua proiectele politice ale lui Traian Băsescu.
"Interesul de ţară este susţinut şi servit de continuarea proiectelor lui Traian Băsescu: justiţia independentă, depolitizarea instituţiilor publice", susţine Ştefan Vlaston.
UDMR se bazează pe comunitatea maghiară pentru a-l sprijini pe Kelemen Humor la prezidenţiale.
UDMR are şi proiecte comune pentru majoritatea românească
Secretarul general al Uniunii. Kovács Péter, a subliniat că UDMR are şi proiecte comune pentru majoritatea românească.
"Încercăm să pornim un dialog pe temele care preocupă comunitatea maghiară, un dialog cu societatea românească", a declarat Kovács Péter.
Despre politica externă, participanţi la emisiune au subliniat că viitorul preşedinte trebuie, printre altele, să contunue sprijinul acordat Republicii Molodva pentru integrarea european.