Combaterea evaziunii fiscale, sursă de venit pentru guvern
Premierul Emil Boc a declarat că "orice leu" adus în plus din evaziune fiscală înseamnă un ban în plus pentru infrastructură, investiţii, educaţie, sănătate, salarii şi pensii.
Articol de Paul Poteraşi, 15 Mai 2010, 16:51
Premierul Emil Boc le-a cerut reprezentanţilor grupului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale să finalizeze până miercuri pachetul legislativ pentru combaterea acestui fenomen, astfel încât să fie examinat într-o primă lectură în următoarea şedinţă de guvern.
El a mai cerut şi impunerea unor măsuri organizatorice ferme pentru combaterea evaziunii fiscale dar şi schimbarea fără somaţie a celor care nu aplică programul guvernului în acest sens.
"Nu avem timp de mângâieri pe creştet. Cine nu aplică programul guvernului pleacă", a spus premierul Emil Boc, în deschiderea întrunirii grupului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.
În opinia premierului, dincolo de voinţa politică a executivului trebuie să existe rezultate concrete şi pe teren.
Premierul Emil Boc a mai spus că "orice leu" adus în plus din evaziune fiscală înseamnă un ban în plus pentru infrastructură, investiţii, educaţie, sănătate, salarii şi pensii.
"Nu poţi să le ceri oamenilor reduceri de salarii şi pensii şi, în acelaşi timp, să accepţi în continuare evaziunea fiscală. Evazioniştii nu plătesc pensii. Statul plăteşte şi trebuie să plătească pensii, iar dacă autorităţile statului nu-şi fac datoria, înseamnă că statul în esenţă este pus în pericol", a afirmat şeful executivului.
În Grupul interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale sunt reprezentate toate autorităţile statului cu competenţe în domeniu - ministerul de finanţe, ANAF, ministerul de interne şi structurile aferente, Parchetul General şi ministerul justiţiei.
La întrunirea de sâmbătă au fost prezenţi şi ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, ministrul de interne, Vasile Blaga şi ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu.