"Accelerare a proiectelor" dintre România și R. Moldova
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat la Radio România Actualităţi, că este vorba, între altele, despre un acord destinat protecţiei bilaterale a forţei de muncă şi despre perspectiva unor proiecte turistice.
Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 04 Martie 2012, 13:43
Acordurile încheiate la şedinţa comună de sâmbătă a guvernelor României şi Republicii Moldova vizează accelerarea proiectelor începute, dar şi iniţierea altora noi, potrivit celor doi premieri.
Primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a precizat, duminică, la Radio România Actualităţi, că este vorba, între altele, despre un acord destinat protecţiei bilaterale a forţei de muncă, despre un altul privind regimul juridic al mormintelor de război româneşti de pe teritoriul Republcii Moldova, precum şi despre perspectiva unor proiecte turistice comune.
"Pe seama identităţii noastre culturale comune, începând cu limba şi terminând cu istoria comună, putem genera programe de marketing naţional, care să cuprindă obiective aflate de o parte şi de alta a Prutului, în aşa fel încât obiectivele turistice interesante, circuitele turistice, care şi-au probat valoarea în România, să poată fi extinse sau implicate în programe mai largi cuprinzătoare pentru ambele ţări.
--fb1"Aceste programe de marketing dual, "două state, o singură naţiune", sunt programe care merită dezvoltate şi care generează un flux de interes turistic, care să nu ţină cont neapărat de graniţa politică", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.
Tot la Radio România Actualităţi, premierul Republcii Moldova, Vlad Filat, a reafirmat, duminică, faptul că la reuniunea comună a guvernelor de Bucureşti şi Chişinău temele economice au fost în prim-plan.
Vlad Filat a menţionat evoluţia bună a schimburilor comerciale dintre cele două state, care anul trecut au atins nivelul-record de 950 de milioane de dolari.
"Este necesar ca în economia Republicii Moldova să avem o participare mai mare, mai consistentă a capitalului românesc.
"Este important ca împreună că facem în aşa fel încât să producem lucruri, bunuri de calitate şi să asigurăm condiţii ca aceste produse să fie consumate în interior, să avem plus valoarea asigurată aici.
"Am convenit că în viitorul cel mai apropiat vom organiza aici, la Chişinău o misiune mare a oamenilor de afaceri din România pentru a le prezenta potenţialul, pentru a le prezenta perspectiva", a susţinut premierul Republicii Moldova.