Unde mergem în vacanță: Insula Mică a Brăilei
Reporterii Radio România Actualități vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.
Articol de Gina Bahor, Brăila, 28 Iulie 2015, 11:19
De luni până vineri, în programul "OBIECTIV ROMÂNIA" şi emisiunea "CA PE ROATE", după ştirile orei 17:00, reporterii RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI vă propun destinaţii inedite pentru a vă petrece vacanţa aici, în România, locuri cu poveşti interesante şi mai puţin ştiute.
Astăzi vă invităm pe Insula Mică a Brăilei, considerată de specialiști drept o “Deltă în miniatură”. Bălțile din Insula Mică a Brăilei, unde în urmă cu aproape 100 de ani se ascundea vestitul bandit Terente, au devenit o adevărată atracție turistică pentru miile de vizitatori, încântați să calce pe urmele celui mai temut tâlhar al acestor locuri.
Atrași de frumusețea locurilor, dar și de legendele țesute în jurul banditului care a terorizat, ani la rând, bălțile din Insula Mică, turiștii se avântă în această aventură cu încântare, dar și cu teamă că, de undeva, din stufărișul des, le-ar putea apărea în față temutul tâlhar.
Balta Mică a Brăilei are un triplu statut: de Parc Natural, Sit RAMSAR și Sit Natura 2000. Parcul Natural Balta Mică a Brăilei are o suprafață de 24.555 hectare, inclusiv brațele Dunării și zonele dig-mal, și este situat în lunca inundabilă a Dunării, între Câmpia Brăilei și Insula Mare a Brăilei.
Parcul este alcătuit, pe lângă fluviul Dunărea și brațele acestuia, din șapte insule și ostroave mari și din 52 de lacuri sau iezere temporare sau permanente. Oferta turistică din rezervație include 15 trasee turistice, dintre care opt terestre și șapte pe apă, cu multe variante de camping și șansa de a vedea cuibul vulturului codalb sau ascunzătorile lui Terente.
Turiștii pot pătrunde în inima naturii cu vaporașul sau cu șalupa până la Chiriloaia, colonia cea mai apreciată de vizitatori, de unde rangerii îi vor ghida cu barca cu vâsle printre nuferi, pe canale acoperite de stuf și vegetație luxuriantă.
Un reportaj de Gina Bahor, la ora 17 şi 8 minute, în emisiunea “Obiectiv România”!