Uca Marinescu - expediţie pe urmele Shamanilor
Uca Marinescu a pornit luni, pentru trei săptămâni, într-o nouă călătorie. Scopul principal este întâlnirea cu șamanii, contactul cu spiritualitatea lor superioară și cunoașterea unora dintre tradițiile lor deosebite.
Articol de Mihaela Helmis, 08 August 2011, 14:22
Pasionată de 20 de ani frumuseţea naturii, de oamenii pe care i-a întâlnit în călătoriile ei prin lume, dar şi de vechile civilizaţii, Maria Uca Marinescu a pornit în urma cu 12 zile, de aceasta dată pe urmele shamanilor, în cateva zone din China şi din Mongolia.
Sunt ţări în care temerara profesoară a mai fost, dar de astă dată vede oamenii şi locurile dintr-o perspectivă încă şi mai apropiată de vieţuirea în armonie cu natura.
În prima sa expediţie internaţională din 1991 a străbătut China şi a mers până în Tibet, văzut apoi India, Canada, a traversat Patagonia şi a fost prima româncă ajunsă în Antarctica, în 1998.
Un an mai târziu a traversat singură Africa, de la sud la nord, iar în 2001 a reuşit performanţa de a ajunge la ambii Poli ai Pământului, la vârsta de 60 de ani.
În 2003, şi-a trecut pe cartea de vizită Australia, şi Noua Zeelandă, apoi în 2004 a ajuns în Alaska, un an mai târziu în Mongolia, apoi din nou la Polul Nord (2007) şi în Antarctica (2009).
Călătoria din anul 2010 a fost o călătorie în jurul lumii, o expediţie de "Cunoaştere a Terrei”, în care exploratoarea dorea să vadă zone ce păstrează urme ale vechilor civilizaţii, dar şi ce impact a avut omul asupra Planetei.
Câteva fragmente din scrisoarea Ucăi Marinescu.
"Doua zile in Beijing au insemnat din nou o constatare a marelui progres ,in toate domeniile, a Chinei.
Pe langa cele obisnuite ar fi :o vizita intr-o zona care cuprinde doua sate vechi cu tot specificul sau in extremitatea zonei centrale destul de aproape de piata Tian An Men .
Aici si numai aici te poti plimba cu ricsa poti sa vizitezi o casa veche familiala si sa degusti specialitatile preparate de gazda.
De asemenea poti sa vezi traditiile lor de familie ,artizanat local si sa joci vechiul joc de sah.Pe o terasa sunt atarnate pentru uscat tot felul de plante medicinale necesare familiei".
Întreaga scrisoarea poate fi citită pe blogul exploratoarei.