Sfaturi la cumpărarea mielului de Paşte
Cu puţin peste o săptămână înainte de Paşte, fermierii au început pregătirea mieilor, iar în pieţe este forfotă mare.
Articol de Radiojurnal, 11 Aprilie 2014, 10:31
Autorităţile sanitar-veterinare recomandă cumpărarea cărnii numai din spaţii special amenajate.
Şi în pieţele agroalimentare autorizate temporar în Caraş Severin începe de astăzi comercializarea cărnii de miel şi ied.
Radu Tătaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare Caraş Severin, spune că trebuie să ne uităm după ştampilă.
"O ştampilă rotundă în care sunt înscrise nişte date, cu codul judeţului şi cu numărul de ordine al medicului care aplică ştampila.
"Carnea de miel rezultată în urma sacrificărilor în aceste spaţii amenajate temporar se obţine numai la cererea directă a consumatorului.
"Deci, vreau să cumpăr, mă duc, văd mielul, acesta va fi examinat antemortem de către un medic, va fi tăiat, iarăşi examinat de medicul veterinar şi numai după aceea va fi vândut consumatorului", spune purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare Caraş Severin.