Sculpturi de ciocolată premiate la Luxemburg
Maestrul cofetar cu un palmares impresionant de medalii internaţionale, Silvian Miron, din Constanţa, a câştigat două medalii de argint la Campionatul Mondial de Gastronomie din Luxemburg.
03 Decembrie 2010, 17:59
La sfârşitul lunii noiembrie, Luxemburgul a fost, pentru cinci zile, capitala mondială gastronomică.
Aici s-a desfăşurat Campionatul Mondial de Gastronomie, eveniment culinar care se clasează pe locul doi ca importanţă pe mapamond.
La competiţia din acest an, au participat 52 de ţări, iar printre acestea s-a numărat şi România.
Aşa cum ne-am obişnuit in ultimii ani, şi de data aceasta România a obţinut medalii.
Maestrul cofetar cu un palmares impresionant de medalii internaţionale, Silvian Miron, din Constanţa, pentru ultima oară în calitate de concurent, a adus două medalii de argint în ţară, iar alţi doi concurenţi instruiţi de el au luat medalii de bronz.
Cele două exponate deosebite ca mărime şi greutate, bustul Reginei Maria şi cel al lui Vlad Tepes au impresionat juriul şi l-au determinat să-l medalieze pe maestrul cofetar, cu argint.
Bustul lui Vlad Ţepes sculptat intr-un bloc de ciocolată neagră de 100 de kg, a ajuns finit la 55 de kilograme, iar soclul la aproximativ 18 de kilograme, în timp ce bustul Reginiei Maria, sculptat în ciocolată albâ, are doar 37, iar soclul 22 de kilograme.
Echipa maestrului cofetar a lucrat o săptămână, de dimineaţă până seara, pentru a realiza aceste adevărate opere de artă.