Sarmaua, doar locul trei la "Taste of Europe"
Salata bulgărească "shopska" a câştigat competiţia culinară "Gustul Europei", organizată de PE, în timp ce sarmaua românească s-a luptat cu produse similare din Ungaria şi Grecia.
Articol de Sorin Solomon, 02 Iunie 2014, 21:13
Salata tradiţională bulgărească "shopska" a câştigat competiţia "Gustul Europei" (Taste of Europe) lansată pe contul de Facebook al Parlamentului European, reuşind să adune peste 20.000 de voturi de la gurmanzii europeni.
Salata shopska are o reţetă simplă, cu ingrediente proaspete şi savuroase.
Ea conţine roşii, castraveţi, ceapă, ardei gras, pătrunjel, brânză feta, ulei de floarea soarelui, oţet şi respectiv sare şi piper după gust, scrie Agerpres.
În competiţie au intrat şi sarmalele româneşti, reuşind să adune 1294 de "like"-uri pe contul de Facebook al PE, număr de voturi cu care au obţinut poziţia a treia în clasament.
Amatorii de sarmale şi-au împărţit însă voturile între (mai mult sau mai puţin) diferitele sortimente de sarmale propuse de mai multe ţări - sarmalele ungureşti au adunat 301 de voturi, iar sărmăluţele greceşti în foi de viţă au obţinut 952 de voturi.
Pe locul doi în competiţie s-a plasat supa rece de sfeclă lituaniană, cu peste 6000 de voturi.
Printre alte feluri de mâncare specifice ţărilor europene, în competiţie au mai intrat spaghetele carbonara italiene (709 voturi), şniţelul vienez (771 voturi), peştele cu cartofi prăjiţi al britanicilor (183 voturi) şi chifteluţele suedeze (146 de voturi).