Riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare din cauza alterării alimentelor creşte în sezonul cald
Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală trebuie să fie introduse în frigider.
12 Iunie 2024, 09:08
Riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare din cauza alterării alimentelor creşte în sezonul cald, motiv pentru care consumatorii trebuie să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi locurilor de unde acestea sunt cumpărate.
Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală trebuie să fie introduse în frigider, produsele care au fost decongelate nu trebuie recongelate, iar alimentele alterate trebuie îndepărtate imediat, deoarece sunt o sursă de contaminare pentru celelalte produse - sunt câteva dintre recomandările Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Inspectorii vor verifica modul în care sunt transportate şi depozitate produsele de origine animală în toate unităţile.
Consumatorii pot sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor apelând gratuit, din orice reţea de telefonie, numărul de telefon al call center-ului ANSVSA: 0800.826.787.