Recomandări privind alimentaţia, pe perioada caniculei
Anumite fructe şi anumite legume sunt hidratante, de exemplu: pepenii, căpşunile, portocalele sau citricele ne pot ajuta şi ele să ne menţinem hidrataţi.
Articol de Radio România Actualităţi, 15 Iulie 2024, 14:57
Canicula a pus stăpânire pe întreaga ţară - până miercuri, cel puţin, avem un cod roşu de temperaturi extreme în aproape toate regiunile. Maximele vor trece de 42 de grade, de aceea medicii ne recomandă să evităm expunerea prelungită la soare şi să ne hidratăm.
O atenţie sporită ar trebui să acordăm şi alimentaţiei, spune medicul Gabriel Pănculescu: ”Anumite fructe şi anumite legume sunt hidratante, de exemplu: pepenii, căpşunile, portocalele sau citricele ne pot ajuta şi ele să ne menţinem hidrataţi. De asemenea, legumele, dacă alegem spanac, dacă alegem salată combinate cu câteva seminţe, combinate poate cu mentă, combinate cu lămâie, /.../ ne pot ajuta să ne simţim mai bine.”
De evitat sunt alimentele grase, picante ori foarte fierbinţi, dar şi berea rece ori alte băuturi alcoolice, pentru că acestea ne pot deshidrata./editor Florin Lepadatu/