Recomandări pentru a preveni incendiile la locuinţe
Numărul incendiilor la locuinţe şi gospodării creşte semnificativ, la nivel naţional, odată cu scăderea temperaturilor, din cauza folosirii în mod incorect a mijloacelor de încălzire, dar şi a nerespectării unor măsuri esenţiale de siguranţă.
Articol de Radio România Actualităţi, 19 Noiembrie 2024, 15:04
Numărul incendiilor la locuinţe şi gospodării creşte semnificativ, la nivel naţional, odată cu scăderea temperaturilor, din cauza folosirii în mod incorect a mijloacelor de încălzire, dar şi a nerespectării unor măsuri esenţiale de siguranţă, atrag atenţia pompierii. Ei recomandă, de exemplu, ca înaintea începerii sezonului rece, coşurile de fum să fie verificate şi reparate, dacă este necesar.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, locotenent-colonel Adrian Marin, a spus în cadrul "Apelului matinal" de la RRA, ce alte măsuri putem lua pentru a preveni incendiile:
”Trebuie să fim atenţi la utilizarea mijloacelor de încălzire, fie că vorbim de sobe, calorifere, radiatoare, centrale termice. Trebuie să ne asigurăm că aceste mijloace de încălzire sunt utilizate corect, să nu folosim improvizaţii, să nu le supraîncărcăm cu combustibil, şi aici pot să vă dau un exemplu: o sobă în care sunt băgate prea multe lemne, că la o sobă nu există fisuri pe unde pot fi degajate gazele rezultate în urma arderii.
O altă măsură extrem de importantă să nu permitem jocul copiilor cu focul şi să nu-i lăsăm nesupravegheaţi în apropierea acestor mijloace de încălzire, mai ales dacă ele sunt în funcţiune.
Realizator: Adrian Marin a mai precizat că este nevoie ca fiecare dintre noi să folosim responsabil mijloacele de încălzire pentru a preveni incendiile la locuinţe.”/editor Florin Lepadatu/