Recomandări ale medicilor pe timp de vară şi călduri foarte mari
Medicii atrag atenţia că problemele digestive, cum ar fi toxiinfecţiile alimentare, apar mult mai frecvent vara.
23 Iunie 2024, 17:46
Medicii ne recomandă să fim atenţi de unde cumpărăm alimentele şi în ce condiţii le păstrăm.
Dr. Claudia Cambra, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: Trebuie să evite consumul de alimente care se degradează rapid şi să evite consumul de alimente din locuri unde nu sunt păstrate corespunzător, pentru că fiind vară şi călduri foarte mari se alterează rapid. Trebuie să evite consumul de ouă, de alimente care nu sunt suficient preparate termic, alimente crude. Atenţie cum se păstrează iaurturile, smântâna, brânzeturile. Spălat pe mâini înainte de masă, după masă.
Un risc pentru sănătate îl reprezintă şi produsele cumpărate de la vânzătorii ambulanţi de pe plajă, atunci când acestea nu sunt preparate în condiţii de igienă şi sunt ţinute în soare mult timp - aminteşte Radio România Constanţa.