Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Peștii din râul Mureș, tratați cu... viermișori îmbătați cu vin

Astăzi, duminică, în emisiunea „Ca pe roate”, ascultătorilor li s-a servit o poveste pescărească cu un strop de eleganță culinară, umor și... multă generozitate.

Peștii din râul Mureș, tratați cu... viermișori îmbătați cu vin
Râul Mureș. Foto: Arhivă/ Agerpres

Articol de Ioan Suciu, 18 August 2024, 12:48

Pe râul Mureș, un pescar mai puțin obișnuit, Daniel Ghionghioș , continuă să facă valuri. Dar nu pentru capturile sale spectaculoase, ci pentru felul în care alege să-și petreacă timpul pe malul apei.

Daniel nu este un pescar tipic, și poate nici nu și-a dorit vreodată să fie. În loc să-și umple năvodul cu pești, el pare să fie mai degrabă un ospătar devotat al vieții acvatice. Se spune că pescuitul este arta răbdării, dar Daniel a transformat această artă într-o experiență gourmet pentru prietenii săi, peștii.

De curând, Daniel și-a surprins și mai mult colegii de breaslă cu o masă de prânz mai puțin obișnuită, pregătită special pentru locatarii râului Mureș. Nu, nu vorbim despre momeala clasică, ci despre un adevărat festin compus din brânză franțuzească de cea mai bună calitate și ingrediente englezești selecte. Dacă vă gândeați că acesta este vârful rafinamentului, așteptați să auziți despre ultimul ingredient: viermișori îmbătați cu vin!

În timp ce alți pescari folosesc momeala doar ca să-și atragă capturile, Daniel a dus lucrurile la un alt nivel, asigurându-se că fiecare pește din Mureș are parte de o experiență culinară demnă de un restaurant cu stele Michelin. Se pare că peștii din Mureș sunt răsfățați cum nu s-a mai văzut, grație acestui maestru al ospitalității subacvatice.

Dacă pescarii din zonă se plâng uneori că nu mai prind nimic, Daniel doar zâmbește și ridică din umeri. Pentru el, pescuitul nu este doar despre a prinde pești, ci despre a împărtăși momente și, de ce nu, despre a le oferi acestor creaturi o viață mai bună. De fapt, se spune că unii pești chiar se întorc pentru „porția a doua”, ceea ce l-a făcut pe Daniel să câștige un renume printre pești ca fiind „cel mai bun bucătar al Mureșului”.

Așadar, dacă vă aflați vreodată în apropierea râului Mureș și vedeți un bărbat zâmbitor care pregătește o masă sofisticată pe malul apei, nu vă grăbiți să râdeți. Acesta nu este un simplu pescar. Este Daniel Ghionghios, pescarul care mai mult hrănește decât prinde, un adevărat artist culinar al adâncurilor.

Etichete : pesti mures vin
Oftalmolog: După 40 de ani nu mai este eficientă chirurgia refractivă de suprafață
Life & Style 17 Noiembrie 2024, 16:33

Oftalmolog: După 40 de ani nu mai este eficientă chirurgia refractivă de suprafață

Interviu cu Mihai Milicescu, doctor specialist în oftalmologie.

Oftalmolog: După 40 de ani nu mai este eficientă chirurgia refractivă de suprafață
București: Ecograf performant pus în funcţiune la Spitalul "Panait Sârbu"
Life & Style 17 Noiembrie 2024, 15:39

București: Ecograf performant pus în funcţiune la Spitalul "Panait Sârbu"

Săptămâna trecută, pentru Maternitatea Giuleşti au fost achiziţionate alte două ecografe, având ca sursă de finanţare tot...

București: Ecograf performant pus în funcţiune la Spitalul "Panait Sârbu"
Sunt în toi pregătirile pentru un nou sezon de schi
Life & Style 17 Noiembrie 2024, 09:27

Sunt în toi pregătirile pentru un nou sezon de schi

Deşi condiţiile meteo nu o permit în totalitate, mulţi administratori de pârtii au luat primele decizii în acest sens.

Sunt în toi pregătirile pentru un nou sezon de schi
"Lumea lui Moş Crăciun", la Muzeul Copiilor din Capitală
Life & Style 17 Noiembrie 2024, 09:21

"Lumea lui Moş Crăciun", la Muzeul Copiilor din Capitală

Copiii cu vârste între 3 şi 12 ani sunt aşteptaţi împreună cu familiile lor să descopere surprizele şi bucuriile sărbătorilor...

"Lumea lui Moş Crăciun", la Muzeul Copiilor din Capitală
Lara Schutz: Pâinea trebuie să aibă culoare pronunțată, să fie bine coaptă
Life & Style 16 Noiembrie 2024, 16:04

Lara Schutz: Pâinea trebuie să aibă culoare pronunțată, să fie bine coaptă

Interviu cu Lara Schutz , maestră în arta brutăriei, invitată în Poiana lui Johann.

Lara Schutz: Pâinea trebuie să aibă culoare pronunțată, să fie bine coaptă
Măsuri de prevenţie în cazul infecţiilor respiratorii
Life & Style 16 Noiembrie 2024, 08:50

Măsuri de prevenţie în cazul infecţiilor respiratorii

Managerul Institutului "Matei Balş" din Bucureşti, doctor Adrian Marinescu, estimează că luna viitoare vor fi mai multe...

Măsuri de prevenţie în cazul infecţiilor respiratorii
World Vision România: Unul din cinci copii e trist în perioada sărbătorilor
Life & Style 15 Noiembrie 2024, 13:29

World Vision România: Unul din cinci copii e trist în perioada sărbătorilor

Potrivit unui studiu, cauza tristeții este că îi percep pe părinți stresați de faptul că nu își permit să cheltuie de...

World Vision România: Unul din cinci copii e trist în perioada sărbătorilor
În Poiana Braşov au fost pornite tunurile şi alte dispozitive pentru producerea zăpezii artificiale
Life & Style 15 Noiembrie 2024, 13:07

În Poiana Braşov au fost pornite tunurile şi alte dispozitive pentru producerea zăpezii artificiale

În Poiana Braşov au fost pornite vineri dimineaţă tunurile şi alte dispozitive pentru producerea zăpezii artificiale, având...

În Poiana Braşov au fost pornite tunurile şi alte dispozitive pentru producerea zăpezii artificiale