Patima ECO
În România doar 2% din suprafaţa agricolă este cultivată în sistemul ecologic.
07 Octombrie 2009, 16:32
Agricultura ECO se bazează pe o creştere firească a plantelor, fără întrebuinţarea de pesticide şi îngrăşăminte chimice.
Cu toate că de la an la an a crescut suprafaţa pe care se practică astfel de culturi, în continuare produsele ECO pe rafturile magazinelor sunt scumpe.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, doar 2 la suta din suprafaţa agricolă a ţării e lucrată ECO .
Mai mult de jumătate din producţia vegetală sau din produsele animaliere ecologice pleacă la export. Din acest motiv, mai toate produsele de pe rafturile magazinului ECO sunt străine.
Un produs ecologic nu poate fi vândut sub acest nume, dacă nu are o certificare. Cu toate acestea, pe piaţă apar alimente despre care comercianţii pretind că sunt ECO, dar fără a respecta normele.
Eticheta ar trebui să-i facă atenţi pe cei căzuţi în patima ECO.
Urmăriţi drumul produselor ECO (audio), de la fermă până pe rafturile magazinului.