O treime din bani ”se duce pe mâncare”
Consumatorul român cheltuie o treime din venituri pe mâncare şi aruncă un sfert din ceea ce cumpără.
Articol de Radiojurnal, 26 Noiembrie 2017, 14:16
Consumatorul român cheltuie o treime din venituri pe mâncare, iar apoi aruncă un sfert din ceea ce cumpără, arată datele statistice.
Specialiştii apreciază că românii irosesc, astfel, bani pe care i-ar putea investi în îmbunătăţirea calităţii alimentelor.
Reprezentanţi ai autorităţilor, societăţii civile şi mediului de afaceri vor încerca să identifice motivele pentru care mâncarea este irosită, dar şi metodele prin care risipa poate fi prevenită.
EAT SMART este denumirea sub care se desfăşoară, marţi, la Bucureşti, o nouă conferinţă organizată de Green Report, în parteneriat cu Ministerul Mediului.
Participanţii vor căuta soluţii prin care poate fi obţinută o hrană de calitate la un preţ rezonabil şi cum poate ajunge respectiva hrană la consumatorul final, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Green Revolution.