Liderii lumii reuniți la ONU au mâncat preparate din resturi alimentare
"Am vrut să pregătim ceva delicios din alimente care altfel ar fi fost aruncate", a spus bucătarul care a făcut meniul.
Articol de RADOR, 29 Septembrie 2015, 11:55
Duminică, aflaţi la reuniunea ONU de la New York, liderii mondiali care sunt obişnuiţi cu cele mai bune restaurante și mâncăruri rafinate au avut oportunitatea de a încerca ceva destul neobișnuit: un prânz pregătit în întregime din "deșeuri" alimentare.
După cum relatează AFP, aceste "specialităţi" din resturi alimentare care au fost planificate să ajungă la gunoi, au fost pregătite de doi bucătari, care au dorit să atragă atenția asupra risipei iresponsabile de produse alimentare, mai ales în lumea occidentală și rolul ei în schimbările climatice.
În meniul pentru masa de prânz de la ONU s-au găsit burger vegetarian fabricat din pulpa de fructe presate, pulpă care este de obicei aruncată şi ca garnitură s-au servit cartofi prăjiţi din făină de porumb.
"Este o masă tipic americană, dar modificată", a explicat bucătarul Dan Barber, proprietar al restaurantului "Blue Hill".
"Am vrut să pregătim ceva delicios din alimente care altfel ar fi fost aruncate", a spus el.
Barber a întocmit meniul neobişnuit cu colegul său Sam Trap, fostul bucătar-șef de la Casa Albă, cu care susţine campanie împotriva obezității lansată de Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama.
La masa de prânz, pe care au prezidat-o preşedinţii francez și peruan, François Hollande și Ollanta Moisés Humala Tasso, au participat mai mulți lideri mondiali prezenţi la summitul ONU de trei zile consacrat dezvoltării durabile.