În capitală se pregăteşte "cea mai mare salată"
Peste 1000 de voluntari participă la pregătirea salatei de legume prin care organizatorii încearcă să intre în cartea recordurilor.
Articol de Florentina Varga, 23 Septembrie 2012, 12:10
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a dat la Bucureşti startul preparării unei salate uriaşe, de 20 de tone.
Salata va avea în compoziţie produse autohtone în proporţie de 90%, scopul preparării ei fiind doborârea recordului mondial şi intrarea în Cartea Recordurilor.
--fb1 Câte 4 tone de castraveţi, ardei şi salată, 6 tone de roşii, 2 tone de morcovi, 800 de litri de ulei de măsline, o tonă de lămâi şi bineînţeles 400 de kilograme de sare sunt ingredientele pentru stabilirea acestui nou record.
Salata va fi pregătită într-un vas de 18 m lungime şi va fi donată centrelor de plasament şi căminelor din Pantelimon şi Capitală.
Peste 1000 de voluntari participă la pregătirea salatei prin care organizatorii încearcă să bată un nou record, ultimul fiind stabilit de greci în 2010, cu 13 tone de salată.
Reprezentanta Guinness Book venită la Bucureşti pentru a constata recordul care urmează a fi realizat de către români a arătat că această salată trebuie să conţină obligatoriu trei tipuri de legume, să fie preparată într-un castron mare şi să aibă un sos special făcut odată cu ea.