"Felina" le învață pe italience să danseze la bară
O româncă stabilită în Italia şi-a propus să demonstreze că sportul pe care îl predă nu are legătură cu dansul la bară din cluburile de noapte.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 17 Martie 2010, 15:15
Mădălina, cu numele de scenă Medea Felina este instructor de pole dance (dans la bară) din octombrie 2007, pe vremea când în Italia se puteau lua lecţii doar cu ajutorul înregistrărilor video.
Pole dance-ul este practicat în Statele Unite ale Americii ca un tip de gimnastică acrobatică de la începutul anilor ’90.
În 2003 a fost creată Federaţia Mondială de Pole Dance, care reuneşte în prezent aproximativ 30 de ţări şi care organizează competitiţii sportive în toată lumea.
Printre înscrişi se numără şi Medea Felina, o fostă-elevă la secţia de gimnastică artistică a Liceului Sportiv din Galaţi, stabilită de opt ani în Italia, care vrea să demonstreze că disciplina pe care o predă este o disciplină sportivă și nu are legătură cu dansul la bară din cluburile de noapte.
În octombrie 2007 Mădălina a înființat în orașul sicilian Catania Asociaţia sportivă "Pole Dancing Academy", care este prima de acest gen din Italia.
“Este un sport care îţi oferă posibilitatea să realizezi peste o sută de poziţii acrobatice.
"În plus, cere coordonare, rezistenţă, forţă musculară şi flexibilitate”, spune Mădălina.
De trei luni, românca și-a transferat școala la Milano, în urma solicitărilor numeroase din zonă.
A deschis această școala de pole dance din pasiune și ”nu pentru a câștiga bani” spune gălățeanca în vârstă de 27 de ani, care și-ar dori să aibă o astfel de școală și în România.
În Catania a avut chiar 40 de cursante odată. La Milano are în prezent doar 20.
Acest sport se adaptează la orice categorie de vârstă, printre eleve având şi femei de 46 de ani.
O şedinţă de pole dance durează minim o oră şi începe cu exerciţii pregătitoare de stretching.
Costul lunar a unui abonament (12 lecţii) se situează între 200 şi 260 de euro.
Românca mai spune că ceea ce face ea nu are nici o legătură cu dansurile la bară din cluburile de noapte.
”Ceea ce predau nu este pentru a face experiență în cluburile de noapte. Este doar o alternativă pentru a te ține în formă și pentru a reuși să ajungi la un campionat”, explică Mădălina.
Românca a făcut şi o propunere pentru a intra în Guiness World Records cu poziţia în care reuşeşte să stea cât mai mult timp cu capul în jos, sprijinindu-se de bară doar cu mâinile.
Timpul obţinut de ea în această poziţie este de un minut şi 24 de secunde, adică 33 de minute în plus faţă de ultimul record obţinut cu un timp de 51de minute.