Consumatorii de ciocolată "sunt mai depresivi"
Experţii americani susţin că persoanele care mănâncă în mod regulat ciocolată sunt mai depresive.
Articol de Paul Poteraşi, 27 Aprilie 2010, 18:46
Cercetătorii de la Universitatea California, al căror studiu a apărut în Archives of Internal Medicine, au constatat că persoanele care mănâncă cel puţin un baton de ciocolată pe săptămână sunt mai încruntaţi decât cei care mănâncă ciocolată doar din când în când, relatează BBC.
Specialiştii au examinat relaţia între consumul de ciocolată şi starea psihică a unui număr de o mie de voluntari care nu făceau tratament cu medicamente antidepresive şi nu sufereau de vreo boală cardiovasculara sau de diabet.
Participanţii au oferit informaţii privind numărul de porţii de ciocolată consumate pe parcursul unei săptămâni.
Gradul de depresie de care sufereau a fost stabilit cu ajutorul unor teste medicale standard şi în funcţie de răspunsurile oferite de voluntari.
Autorii acestui studiu au descoperit că bărbaţii şi femeile care prezentau cel mai înalt grad de depresie consumau, în medie, 12 porţii (o porţie fiind echivalentă cu circa 28 de grame) de ciocolata pe lună, comparativ cu cinci porţii consumate în medie de subiecţii care nu prezentau niciun simptom al depresiei.
Persoanele moderat depresive consumau, în medie, opt porţii de ciocolata pe lună.
"în măsura în care este vorba de un studiu realizat pe o anumită perioadă, nu este posibil de ştiut dacă acest consum de ciocolata a condus la creşterea sau descreşterea simptomelor depresiei", se mai arată în studiul celor de la Universitatea din California.