Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Ce mirosuri îți pot pune colegii pe fugă?

Studiu: Unii oameni nu pot realiza care este efectul alegerii lor pentru masa de prânz și modul în care aceasta va afecta relațiile lor cu colegii.

Articol de RADOR, 30 Noiembrie 2016, 10:57

Mirosul de mâncare scade productivitatea la birou şi afectează condițiile de lucru în rândul angajaților, arată rezultatele unui studiu efectuat recent cu participarea a 1.000 de persoane.

Doi din cinci angajaţi au declarat că au fost prea ocupaţi pentru a lua o pauză de prânz reală.

Obiceiul de a mânca la birou a crescut într-o asemenea măsură, încât două treimi dintre oameni iau deja masa de prânz în acest fel.

Printre cele mai neplăcute mirosuri de mâncare care pot fi simţite într-un birou s-au numărat cele de sardine, macrou, brânză şi ouă.

Cercetătorul care a efectuat studiul a declarat: "Unii oameni nu pot realiza care este efectul alegerii lor pentru masa de prânz și modul în care aceasta va afecta relațiile lor cu colegii".

Servitul mesei de prânz la birou poate fi nu numai un gest nepotrivit la locul de muncă, însă are şi un efect negativ asupra siluetei.

Experții avertizează că aceste obiceiuri alimentare la birou pot duce la creșterea în greutate, iar psihologii susţin că distrage atenția oamenilor în ​​procesul de lucru.

În afară de aceasta, mâncatul la birou este, de asemenea, un obicei extrem de neigienic, deoarece tastaturile computerelor și suprafețele de lucru sunt pline de milioane de bacterii.

În anul 2014, dr. Lisa Ackerley, profesor la Royal Society of Public Health, avertiza că un angajat intră zilnic în contact cu 10 milioane de bacterii.

Life & Style 21 Noiembrie 2024, 21:48

Fauna sălbatică, inclusiv din România, este în pericol din cauza distrugerii biodiversităţii

Fauna sălbatică, inclusiv din România, este în pericol, iar sănătatea şi bunăstarea oamenilor ar putea fi afectate pe termen...

Fauna sălbatică, inclusiv din România, este în pericol din cauza distrugerii biodiversităţii
Consumul de tutun, principala cauză prevenibilă de deces în lume
Life & Style 21 Noiembrie 2024, 14:33

Consumul de tutun, principala cauză prevenibilă de deces în lume

Consumul de tutun este principala cauză prevenibilă de deces în lume, iar fumatul pe parcursul vieţii poate să ducă, în...

Consumul de tutun, principala cauză prevenibilă de deces în lume
Pe Valea Loarei, cincizeci de castele își așteaptă turiștii indiferent de sezon
Life & Style 20 Noiembrie 2024, 16:27

Pe Valea Loarei, cincizeci de castele își așteaptă turiștii indiferent de sezon

Cetatea Regală Chinon este unul dintre cele mai vechi și dintre puținele castele medievale de pe Valea Loarei rămasă parțial...

Pe Valea Loarei, cincizeci de castele își așteaptă turiștii indiferent de sezon
Oftalmolog: După 40 de ani nu mai este eficientă chirurgia refractivă de suprafață
Life & Style 17 Noiembrie 2024, 16:33

Oftalmolog: După 40 de ani nu mai este eficientă chirurgia refractivă de suprafață

Interviu cu Mihai Milicescu, doctor specialist în oftalmologie.

Oftalmolog: După 40 de ani nu mai este eficientă chirurgia refractivă de suprafață
București: Ecograf performant pus în funcţiune la Spitalul "Panait Sârbu"
Life & Style 17 Noiembrie 2024, 15:39

București: Ecograf performant pus în funcţiune la Spitalul "Panait Sârbu"

Săptămâna trecută, pentru Maternitatea Giuleşti au fost achiziţionate alte două ecografe, având ca sursă de finanţare tot...

București: Ecograf performant pus în funcţiune la Spitalul "Panait Sârbu"
Sunt în toi pregătirile pentru un nou sezon de schi
Life & Style 17 Noiembrie 2024, 09:27

Sunt în toi pregătirile pentru un nou sezon de schi

Deşi condiţiile meteo nu o permit în totalitate, mulţi administratori de pârtii au luat primele decizii în acest sens.

Sunt în toi pregătirile pentru un nou sezon de schi
"Lumea lui Moş Crăciun", la Muzeul Copiilor din Capitală
Life & Style 17 Noiembrie 2024, 09:21

"Lumea lui Moş Crăciun", la Muzeul Copiilor din Capitală

Copiii cu vârste între 3 şi 12 ani sunt aşteptaţi împreună cu familiile lor să descopere surprizele şi bucuriile sărbătorilor...

"Lumea lui Moş Crăciun", la Muzeul Copiilor din Capitală
Lara Schutz: Pâinea trebuie să aibă culoare pronunțată, să fie bine coaptă
Life & Style 16 Noiembrie 2024, 16:04

Lara Schutz: Pâinea trebuie să aibă culoare pronunțată, să fie bine coaptă

Interviu cu Lara Schutz , maestră în arta brutăriei, invitată în Poiana lui Johann.

Lara Schutz: Pâinea trebuie să aibă culoare pronunțată, să fie bine coaptă