Campionatul internațional de gătit în aer liber, la Piteşti
Campionatul internațional de gătit în aer liber de la Piteşti îşi propune să aducă în România conceptul de "bucătărie-cultură”.
25 Iunie 2011, 14:57
La acest sfârşit de săptămână la Piteşti are loc Campionatul internațional de gătit în aer liber şi concursul gastronomic de măiestrie …la bucătărie.
Campionatul îşi propune să aducă în România conceptul de "bucătărie-cultură”.
Organizatorii anunţă şi pregătirea unui record în gastronomie: cea mai mare tocană de pui musceleană.
“Este vorba despre cel mai mare eveniment gastronomic din Romania. Cei interesaţi sunt invitaţi, printre altele la un concurs de gătit, la muzică, degustări de vinuri, demonstrații cu maeștri bucătari! Invitat special este Maestrul Burc Tuncel, căpitanul echipei olimpice a Angliei, iar Antonio Passarelli va fi gazda evenimentului! Oaspeții noștri au șansa să vadă, în acțiune, cei mai tari bucătari din Romania, Israel, Anglia, Albania, Republica Moldova , Cipru, Palestina și nu numai! “, spune Cristina Fota, reprezentanta organizatorilor.
Conceptul îşi propune să scoată bucătarul din spaţiul său tradiţional de lucru, transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginaţia, să-i ofere ocazia să-şi exerseze talentul, altfel decât o face de obicei.
Campionatul internaţional de gătit în aer liber se adresează atât specialiştilor (maeştri ai artei culinare, bucătari) cât şi amatorilor care n-au trecut de pragul propriei bucătării, dar care simt că au ceva de spus în ale gătitului.
Fiecare grupă este jurizată separat de către o comisie internațională, criteriile de evaluare fiind: gustul produselor culinare, prezentarea produselor culinare în forma finală, dexteritatea și igiena concurentului.
Audio: