Africa de Sud este în centrul atenţiei
Ţara din sudul Africii nu este doar capitala de moment a zeului fotbal, ci şi o ţară exotică ce merită vizitată oricând.
11 Iunie 2010, 16:59
Africa de Sud a devenit locul spre care se va îndrepta atenţia întregii lumi.
Situată în sudul continentului african, Africa de Sud este mărginită de Oceanul Indian, la est şi de Oceanul Atlantic la vest.
Capul Bunei Speranţe se află la limita dintre cele două oceane şi a fost numit astfel de portughezi, datorită optimismului de deschidere a unei noi rute maritime către India şi Orient.
Mario Manole, un jurnalist şi fotograf român, care se află pe meleagurile africane de 3 ani şi jumătate, vorbeşte despre pregătirile pe care le-au făcut sud-africanii, pentru a-şi primi suporterii din întreaga lume.
"Africa de Sud a avut parte de schimbări foarte mari, chiar radicale, în principalele oraşe unde se vor desfăşura cele mai importantre meciuri. Aş mentiona aici Cape Towm, cu stadionul ce se numeşte Green Point" spune fotograful român.
"Este, de fapt, o megastructură, cu o capacitate de 70.000 de locuri, un proiect ce are la bază măiestria arhitecţilor germani. Tot oraşul este la baza oceanului. A avut parte de transformări foarte mari, inclusiv străzile, pasarele, străzi suspendate, mici magazine, este , de fapt, o explozie comercială" a adăugat Mario Manole.
Relieful acestei ţări este variat, plaje, ţărmuri stâncoase şi munţi. Safari, animale exotice, cultura zulu, fotbal, rugby, sporturi extreme, plaje incredibile, parcuri naturale, hoteluri şi restaurante de cea mai bună calitate, unele dintre cele mai bune vinuri din lume şi o istorie copleşitoare.
Sunt doar câteva dintre ingredientele care au transformat o ţară asociată până nu demult cu aperthaidul şi cu violenţele de stradă, într-una dintre cele mai râvnite destinaţii turistice ale lumii.
Conform lui Mario Manole, serviciile, sunt de o mare calitate. Nu există un hotel de două stele, sau de o stea sau trei stele. Toate sunt de patru stele sau de la cinci sau şase stele. Mâncarea este foarte bună, în special vânat şi foarte mult peşte, povesteşte fotograful român.
"Cine reuşeşte să ajungă acolo trebuie să vină să vadă pinguinii africani, care se află la doar doi paşi de centrul oraşului. Iar cramele din zona de sud sunt foarte renumite. Avem acolo şi un reprezentat de seamă, tocmai din inima Moldovei, Răzvan Macici, care gestionează o cramă vestită din Ederburg, împreună cu sora lui, şi putem spune că avem vin sud-african crescut în butoaie româneşti", a adăugat Mario Manole.