Vaticanul se opune scurtării termenului divorțului
Cardinalul Angelo Bagnasco este de părere că "dacă familia este puternică, la fel este şi ţara". În prezent în Italia un cuplu poate divorţa în minim cinci ani.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 08 Mai 2012, 14:53
Vaticanul se opune scurtării termenului divorţului.
"Dacă familia este puternică, la fel este şi ţara", consideră cardinalul Angelo Bagnasco, accentuând că este nevoie să fie protejată familia, să se garanteze unitatatea ei.
Cardinalul nu este de acord cu cei care optează sau sunt nevoiţi să lucreze duminica.
"Dacă familia reprezintă un bine pentru membrii săi, este aşa şi datorită colectivităţii.
"De aceea societatea trebuie să apere conceptul de familie, să îl susţină şi să îl promoveze şi nu trebuie în nici un caz să menţină o familie nesigură sau să accepte aşa-zisul divorţ în termen scurt” este semnalul de alarmă tras de preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene, cardinalul Angelo Bagnasco, arhiepiscop de Genova.
Vaticanul se opune astfel demersurilor făcute de ceva timp de statul italian de a micşora durata divorţului.
În prezent un cuplu italian trebuie să aştepte nici mai mult nici mai puţin de cinci ani pentru a se separa.
Cardinalul a făcut această declaraţie în cadrul unor evenimente dedicate Săptămânii Familiei.
Potrivit lui Angelo Bagnasco, familia, în ciuda dificultăţilor pe care le întâmpină în prezent, continuă să reprezinte în Italia un punct de referinţă important, dar şi baza care susţine societatea.
”Dacă familia este solidă şi ţara este solidă, dacă familia este susţinută prin politici eficiente, ţara se va dezvolta. Există o legătură inseparabilă între familie şi societate, şi a subestima acest raport însemană să fim orbi şi în acelaşi timp pune în pericol ziua de astăzi şi pe cea de mâine. Cu adevărat se poate spune că fără familie nu există viitor”, consideră cardinalul.
Totodată Angelo Bagnasco s-a arătat indignat de faptul că în unele cazuri ziua de duminică nu este respectată, multe persoane lucrând chiar şi atunci.
"Prin valorile sale antropologice - Duminica, ziua lui Dumnezeu, dar şi ziua fiinţei umane, a familiei şi a societăţii, duminica nu poate să fie sacrificată pentru raţiuni economice.
"Pe această cale nu se rezolvă nicio problemă practică, ci se obţine numai o societate mai agitată. Se pierde astfel coeziunea socială”, este de părere preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene, cardinalul Angelo Bagnasco, arhiepiscop de Genova.