Ungaria se va confrunta anul acesta cu cinci provocări majore
Premierul ungar consideră că ţara sa se va cofrunta cu cinci provocări majore în acest an
Articol de Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria, 11 Februarie 2017, 02:17
Premierul ungar, Viktor Orbán, şi-a rostit ieri, tradiţionalul discurs anual despre starea naţiunii, în care a identificat cinci provocări majore cu care se va confrunta ţara sa în acest an.
Viktor Orbán şi-a apărat din nou politicile antiliberale şi a lăudat succesul Brexit-ului şi victoria electorală a lui Donald Trump.
În discursul său despre starea naţiunii, premierul ungar a arătat că anul trecut în Europa s-au revoltat cei care nu şi-au putut face auzită vocea din cauza principiului corectitudinii politice şi a afirmat că a fost înregistrată o schimbare a istoriei, deşi toată lumea credea că ordinea globală şi liberală nu poate fi modificată.
Viktor Orbán a precizat că oamenii s-au săturat de forţarea utopiilor şi a oferit ca exemple decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, alegerile prezidenţiale din SUA, referendumul din Italia sau acţiunea de consultare a populaţiei din Ungaria pe tema imigranţilor.
Şeful executivului de la Budapesta a mai spus că poziţiile au fost conturate clar anul trecut în Uniunea Europeană, naţiunile s-au revoltat împotriva globaliştilor, iar clasa de mijloc, împotriva conducătorilor, ceea ce înseamnă că statele suverane se opun unioniştilor şi alegătorii, birocraţilor de la Bruxelles.
Premierul ungar a adăugat că ungurii au fost primii care s-au revoltat încă în anul 2010, când FIDESZ a câştigat alegerile parlamentare şi au decis să îşi construiască propriul sistem politico-economic, iar de atunci au fost impozitate multinaţionalele, s-a renunţat la sprijinul Fondului Monetar Internaţional, au fost reduse tarifele la utilităţi şi au fost ridicate garduri la frontierele de sud, chiar dacă fosta administraţie americană şi oficialii de la Bruxelles şi Berlin au spus că imigranţii nu trebuie opriţi.
În ceea ce priveşte anul 2017, Viktor Orbán a declarat că Ungaria trebuie să găsească răspunsuri şi să se apere în cazul a cinci mari atacuri, fiind nevoie pentru aceasta de o nouă politică naţională. Acesta a menţionat că oficialii de la Bruxelles intenţionează să interzică măsurile de reducere a tarifelor la utilităţi prin introducerea unor reglementări centralizate privind preţurile la energie, migraţia va rămâne pe ordinea de zi şi trebuie decis dacă imigranţii pot să fie reţinuţi până la procesarea cererilor de azil, va exista o intensificare a activităţii organizaţiilor internaţionale şi ar putea fi tentative netransparente de influenţare din exterior a politicii ungare şi vor fi atacuri din partea autorităţilor europene şi împotriva menţinerii în atribuţiile statelor naţionale a politicilor fiscale şi a sistemelor de sprijin destinate creării de noi locuri de muncă.
Viktor Orbán: "Noi, ungurii, trebuie să oferim răspunsuri clare în cazul acestor cinci chestiuni dacă dorim ca Ungaria să fie şi în anul 2017 o ţară câştigătoare. În realitate, în spatele celor cinci chestiuni se află dreptul la autoderminare naţională. Ne-am întors, aşadar, la punctul de pornire: naţiunile, faţă în faţă cu globaliştii, suveraniştii, faţă în faţă cu unioniştii".