"Ultimul Angelus" al Papei Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea va avea ultima aparitie publică la audienţa generală de miercuri, 27 februarie.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 24 Februarie 2013, 16:11
Peste 200.000 de credinciosi veniţi din toată lumea au asistat duminică, în Piata San Pietro din Vatican, la rugăciunea de duminică "Angelus" a Papei Benedict al XVI-lea, rostită pentru ultima dată de la fereastra apartamentului său.
"Papa nu înţelegem decizia ta, dar îţi dorim binele", " Sfinte Părinte, te iubim" sau 'Mulţumim Sanctităţii Sale" - sunt câteva dintre lozincile celor peste 200.00 de credincioşi care au fost prezenţi în Piata San Pietro din Vatican pentru a-l saluta pe Papa Benedict al XVI-lea.
"Dumnezeu mi-a cerut să urc pe munte, să mă dedic mai mult rugăciunii si meditaţiei. Însă aceasta nu înseamnă abandonarea Bisericii, din contră, dacă Dumnezeu îmi cere aceasta, este doar pentru ca sã pot continua să o servesc cu aceeaşi intensitate şi dragoste cu care am făcut-o până acum, însă, de acum înainte, într-un mod mai adaptat vârstei şi forţelor mele", a declarat Suveranul Pontif, puternic emoţionat de numărul mare al pelerinilor prezenţi în faţa Basilicii San Pietro.
Papa Benedict al XVI-lea va avea ultima aparitie publică la audienţa generală de miercuri, 27 februarie, evenimentele la care se estimează o prezenta de aproape 350.000 de credincioşi.
"Vă mulţumesc cu afecţiune pentru că aţi împărtăşit, mai ales prin rugăciune, acest moment deosebit pentru persoana mea şi pentru Biserică. ... Mulţumesc, în rugăciune suntem întotdeauna mai aproape!” sunt cuvintele de la finalul ultimei rugăciuni de duminică a lui Ratzinger ca Papa.
Benedict al XVI-lea, care si-a anuntat la 11 februarie decizia de a se retrage de la conducerea Bisericii catolice, dupa şapte ani şi opt luni de pontificat, va părăsi Palatul Apostolic de la Vatican, la bordul unui elicopter, în seara zilei de 28 februarie, şi va petrece două luni la reşedinţa de vară a Suveranilor Pontifi de la Castel Gandolfo, înainte de a se retrage într-o mânăstire din incinta Grădinilor Vaticanului.
Potrivit presei din Peninsulă, în spatele acestei demisii ar exista pe lângă probleme datorate vârstei şi rezultatele unei anchetei efectuate de o comisie de trei cardinali pensionaţi, care face referire la un lobby gay la Vatican.
Printr-un comunicat de presă, Vaticanul cere mass mediei - mai mult respect în ceea ce scriu în aceste zile, în vreme ce jurnaliştii italieni au explicat doar că îşi fac datoria.
La acest eveniment au participat şi mulţi români.
Foto: Elena Postelnicu.