Statele Unite "sunt pregătite să facă faţă crizei Ebola"
Posibilitatea unei epidemii cu Ebola în SUA este tot mai evocată, mai ales după ce responsabilii sanitari au anunţat că investighează un caz suspect chiar în capitala federală.
04 Octombrie 2014, 10:58
Autorităţile medicale din statul american Texas afirmă că 10 persoane prezintă risc ridicat de îmbolnăvire după ce au intrat în contact cu cetăţeanul liberian internat cu virusul Ebola, în spitalul din Dallas.
Posibilitatea unei epidemii cu Ebola în Statele Unite este tot mai evocată, mai ales după ce responsabilii sanitari au anunţat că investighează un caz suspect chiar în capitala federală americană.
Pacientul internat la Spitalul Universitar Howard, din Washington DC, a călătorit, recent, în Nigeria unde Ebola a ucis opt oameni.
Oficialităţi de la casa Albă au încercat să liniştească publicul, lăudând capacitatea sistemului naţional al sănătăţii de a face faţă virusului şi cerând calm în mijlocul a ceea ce unii cred că ar putea deveni o epidemie.
La Conferinţa de Presă, de ieri, de la Casa Albă a venit chiar consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui, Lisa Monaco, care i-a asigurat pe americani că Statele Unite "sunt pregătite să facă faţă crizei Ebola, atât acasă, cât şi în regiune".
Guvernele locale ca şi cel naţional au mărit capacitatea de scanare a persoanelor şi au luat măsuri ca virusul să nu se răspândească, a arătat în aceeaşi conferinţă de presă directorul Institutului Naţional de Boli Alergice şi Infecţioase, doctorul Anthony Fauci.
"Motivul pentru care suntem încrezători este că structura noastră, capacitatea de a face faţă virusului ar împiedica izbucnirea unei epidemii", a afirmat Anthony Fauci.
Unii membri ai congresului şi experţi în boli infecţioase analizează potenţialul ca teroriştii să folosească virusul Ebola.
Pentagonul a anunţat că numărul militarilor americani trimişi în Africa de Vest ca răspuns la epidemia de Ebola ar putea creşte la 4000.