Sondajele de opinie îi plasează pe acelaşi loc pe Donald Trump şi Kamala Harris
Cursa electorală pentru alegerile din Statele Unite a intrat în linie dreaptă cu mai puţin de o săptămână rămasă până la alegerile prezidenţiale.
Articol de Radio România Actualităţi, 30 Octombrie 2024, 10:24
Cursa electorală pentru alegerile din Statele Unite a intrat în linie dreaptă cu mai puţin de o săptămână rămasă până la alegerile prezidenţiale. Acestea se anunţă a fi unele dintre cele mai disputate din istoria ţării, sondajele de opinie dându-le şanse egale principalilor doi candidaţi, Kamala Harris şi Donald Trump.
Reporter: Ciprian Sasu - ”Donald Trump îşi doreşte puteri nelimitate, a avertizat ieri vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris, în faţa a circa 75.000 de persoane. Reuters observă că mitingul cel mai mare de când Kamala Harris s-a înscris în cursa pentru preşedinţia Statelor Unite a avut loc lângă Casa Albă, exact în locul unde, pe 6 ianuarie 2021, Donald Trump li s-a adresat susţinătorilor săi, înainte ca aceştia să ia cu asalt clădirea Capitolului, într-o încercare de a bloca validarea alegerilor prezidenţiale de acum patru ani.
Şi Donald Trump a avut ieri întâlniri cu alegătorii, la care a avertizat că dacă ajunge preşedinte va impune taxe pentru mărfurile importate din Uniunea Europeană, pentru a-i forţa pe europeni să cumpere mai multe mărfuri americane. Trump a mai spus că vrea taxe de 10% pentru toate importurile, indiferent de provenienţă, şi de 60% pentru cele din China. Pe de altă parte, fostul preşedinte a afirmat că dacă Taiwanul mai doreşte protecţia americană va trebui să plătească. Acest lucru ar însemna o schimbare fundamentală a politicii Washingtonului, iar China a notat deja că Statele Unite vor abandona Taiwanul.
Evenimentele electorale de ieri au marcat debutul ultimei săptămâni de campanie electorală înainte de alegerile din 5 noiembrie. Sondajele de opinie arată că Donald Trump şi Kamala Harris se află la egalitate, iar cursa va fi decisă de felul în care se va vota în câteva aşa-numite "state swing", care de obicei oscilează între republicani şi democraţi.”/editor Florin Lepadatu/