Ruşii şi-au continuat bombadamentele în regiunea Doneţk din estul Ucrainei
Este de aşteptat să fie reluată şi ofensiva terestră după o pauză operaţională de opt zile pentru odihnă şi aprovizionare a soldaţilor de pe front.
Articol de Alex Buzică, 18 Iulie 2022, 08:38
Ruşii şi-au continuat bombadamentele în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, precum şi în sudul ţării.
Este de aşteptat să fie reluată şi ofensiva terestră după o pauză operaţională de opt zile pentru odihnă şi aprovizionare a soldaţilor de pe front. Vladimir Putin afirma recent că armata sa nu a trecut încă la lucrurile serioase.
În partea de sud a Ucrainei, ruşii îşi consolidează poziţiile. Nu există zi fără ca oraşul Odesa să scape de bombardamente. În ciuda acestui fapt, cetăţenii din regiune continuă să iasă la plajă şi să se plimbe pe faleza de pe malul Mării Negre. La fel şi în Ismail, oamenii stau pe nisip, printre mine şi arici de fier.
Poliţia ucraineană a dat sute de amenzi ieri, dar degeaba, ucrainenii par să sfideze sirenele antiaeriene, dar şi războiul care are loc la ei în ţară.
Tot în sud, oraşul Nikolaev a fost bombardat cu cel puţin zece rachete - a declarat coordonatoarea forţelor armate, Natalia Kumeniuk. Ruşii au folosit temutul lansator de rachete S300, care este o armă puternică, ce produce distrugere de până la sută la sută atunci când loveşte ţinta. Din fericire, nu au fost victime. A fost lovită doar infrastructura industrială din Nikolaev.
Şi la Herson, invadatorii ruşi încearcă să-şi protejeze bazele militare, amplasându-le în locurile cu o populaţie civilă numeroasă - a declarat şeful Consiliului Regional, Iuri Sobolevski. În est, luptele continuă fără încetare.
În Doneţk trei civili au fost ucişi, iar alţi 12 sunt în stare gravă, după ce acolo a fost o ploaie de rachete duminică. Până astăzi, numărul pesoanelor ucise în Donbas a ajuns la 623, iar la Luhansk armata ucraineană mai controlează doar două localităţi din regiune.
La Cernăuţi, unde trăiesc şi foarte mulţi etnici români, momentan este linişte. Străzile devin tot mai goale, iar la uzul sirenelor, care prevestesc un posibil atac aerian, oamenii încep să ia măsuri de protecţie, lucru care nu se mai întâmpla în ultima perioadă.